Soha senki nem szerzett még annyi futamgyőzelmet egy WTCC szezonon belül, mint Yvan Muller, kilenc első helye ellenére a francia mégis lemaradt a bajnoki címről. A háromszoros világbajnok az Autosport magazinnak arról beszélt, hogy némi átalakításra szorulna a jelenlegi pontrendszer. Néhányan úgy gondolják, ez csak a vesztes fél hisztije, valójában azonban egy olyan problémáról van szó, ami korábban is felmerült már, és van igazság a francia morgolódásában.
Muller szerint "nem normális helyzet", hogy ugyanannyi pontot osztanak az első versenyen, amelyre erőből, az időmérőn kell kiharcolni a rajthelyeket, és a másodikon, ahol a fordított rajtsorrend hoz helyzetbe pilótákat. Bár jó dolog, hogy kevésbé esélyes versenyzők is lehetőséget kaphatnak, szerinte hiba hasonlóan értékelni az első illetve a második versenyen aratott győzelmeket. Ott van például Stefano D'Aste suzukai sikere. Az olasz BMW-s messze nem a leggyorsabb pilóta volt a mezőnyben, ám a pálya karakterisztikájának, és okos versenyzésének köszönhetően nyerni tudott.
Muller egyébként idei kilenc győzelméből nyolcat az első versenyen aratott.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
8 ÓRA
"Kilenc futamot nyertem, én voltam a leggyorsabb, jól teljesítettem, mégsem én vagyok a bajnok" - morgott a francia. Ehhez azért még hozzá lehetne tenni azt a három-négy buta hibát, amivel jó pár pontot elszórt.
Viszont van igazság abban, ami Muller mond, nevezetesen, hogy többet kéne érjen egy olyan győzelem, amelyhez erőből vívtad ki a rajtpozíciót, mint egy olyan, amihez a "szerencse" adott jó helyet. Ám van egy másik szempont is. Könnyen lehet, hogy a második futamon győztes pilótának a fél mezőnyt végig kellett előzgetnie a győzelemért, és innen nézve már nem is olyan "érdemtelen" egy második futamos siker.
Egyébként több formaautós bajnokságban is van példa arra, hogy a második verseny kevesebb pontot ér, mint az első, ám a legtöbb helyen rövidebbek is ezek a futamok. Mindenesetre kíváncsian várjuk Muller szavainak hatását.
externalFONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.http://wtccblog.hu/?p=3138None
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22