Muller_Porto_topreng

Fotó: Eurosport

Háromszoros világbajnoki címmel és rekordot jelentő 35 futamgyőzelemmel a háta mögött nem nehéz kijelenteni, hogy Yvan Muller az egyik legkapósabb versenyző ma a WTCC-ben. A francia elképesztő túraautós rutinnal rendelkezik, nagyon megbízató, képes stabilan magas szinten versenyezni, és mentálisan is rendkívül erős.
Idén mégis gyári ülés nélkül maradt, ám ez leginkább annak köszönhető, hogy a Chevrolet csak azután jelentette be kivonulását, hogy a Honda véglegesítette pilótafelállását, különben szinte biztos vagyok benne, hogy most a Tarquini-Muller felállást látnánk a japán gyártónál.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
EGY NAP
Az már más kérdés, hogy a francia végül jól járt, hogy a Lukoil pénzén belevágott a privát kalandba az RML-el, hiszen a kipróbált Chevrolet Cruze továbbra is a mezőny legjobb autójának számít, Muller pedig 122 ponttal vezet az összetettben.
Jövőre viszont mindenképpen egy gyári csapatnál szeretne versenyezni, és több lehetőség is megnyílhat előtte. Az egyik a Citroen, amely néhány napja hivatalosan is célkeresztbe vette a háromszoros világbajnokot.
"Mint szinte mindenki, én is tárgyalok a Citroennel, de ez már két éve így van. Most Sebastien Loebbel érkeznek, és ennek kicsit én is részese vagyok, hiszen én adtam először lehetőséget neki, hogy vezesse a versenyautómat" - mondta Muller a TouringCarTimesnak.
A francia viszont azt is elárulta, hogy a Citroen mellett más lehetőségek is szóba kerültek.
"Ott van még a Honda, és van egy másik gyártó is a listán. Sőt egy másik bajnokság sem kizárt. Gondolkozom a GT-n és a ralikrosszon is. A jégraliban és a túraautózásban szerzett tapasztalataimmal szerintem ott is jól érezném magam."
Az viszont biztos, hogy hamarabb szeretné lefixálni a 2014 programot, mint az ideit. A tél során elég sokáig bizonytalan volt Muller jövője, a Lukoil csak az utolsó pillanatban tudta összehozni számára a költségvetést.
"Egy késői megállapodással is elégedett lennék, ha utána úgy alakulna a szezon, mint a mostani. De a viccet félretéve, jövőre mindenképpen egy gyári csapathoz szeretnék igazolni, és egy ilyenről hamarabb kell dönteni, hogy legyen időnk a fejlesztésre és az autó megépítésére" - zárta Muller.
Fotó: WTCC Media,Írta: Lanti
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22