Amióta kiderült, hogy a Chevrolet elhagyja a Túraautó Világbajnokságot, mindenkit foglalkoztat a kérdés, hogy mi lesz Yvan Mullerrel. A jelenlegi mezőny egyik legjobb pilótája idén negyedszer lehet bajnok (bár most épp pontegyenlőség van közte és Huff között), ezt követően pedig nehéz lenne számára jövőt találni a WTCC-ben. Jelen állás szerint gyári csapatnál nincs hely, mehetne a félgyári SEAT-hoz, vagy indulhatna egy privát Chevyvel... Egyik sem hangzik olyan lehetőségnek, ami passzolna Muller képességeihez, múltjához és korához.
Az utóbbi időben egyre többen teszik fel a kérdést, vajon mit hozhat a jövő Muller számára, bennem pedig egyre többször három betű fogalmazódik meg válaszként: WRC. Sonomában pedig kiderült, a búcsú közelebb van, mint gondoltam. A Muller számára igencsak zaklatott második futam után Neil Hudson, a TouringCarTimes riportere a hétvégi franciaországi Rali VB-s szereplésről is faggatta a háromszoros világbajnokot, majd előhozakodott a nagy kérdéssel, elképzelhető-e a ralis váltás 2013-ra?
"Ha valaki ajánlana valamit, akkor nagyon boldog lennék, és örömmel mennék. Viszont raliban még messze nem vagyok olyan szinten, mint túraautóban. Bár szerintem lehetnék" - válaszolt röviden Muller.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
14 ÓRA
Majd kihasználta az alkalmat, hogy még egyszer odaszúrjon egyet a WTCC fejeseinek a második futamon kiosztott áthajtásos büntetésért.
"Ilyen események után, mint például a mai, nem érzek túl nagy motivációt magamban, hogy jövőre visszatérjek a túraautózásba. Még nem tudom mi lesz, gondolkodnom kell rajta."
Szóval nem kizárt, hogy lassan elkezdhetünk felkészülni a Muller-búcsúra.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
TEGNAP 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
TEGNAP 10:23