Alap esetben nem szoktam odáig lenni attól, ha egy nagy névvel sikerül interjút készíteni, elvégre riporter lennék, ez a dolgom. A hentes sem ünnepel, ha sikerült kettévágni egy darab húst. De nem tagadom, egy picit gyorsabban kezdett verni a szívem, amikor sikerült összehozni egy rövidke kérdezz-feleleket a háromszoros világbajnok Yvan Mullerrel. Sokak szemében ő a gonosz megtestesítője a WTCC-ben, én viszont csak csodálni tudom képességeiért, és eredményeiért. És szerintem Michelisz Norbi is így van vele, bár ezt még nem kérdeztem meg tőle. Muller viszont nagyra tartja a zengős pilótát és csapatát is.
"Norbertben egyértelműen benne van a lehetőség, egy elég tehetséges versenyzőnek tartom őt. Több olyan képességet is látok benne, ami az előnyére válhat a jövőben is. Ő a WTCC egyetlen magyar pilótája, ráadásul egy nagyon jó csapat áll mögötte a Zengő Motorsport személyében. Ez önmagában is sokat jelent. Már eddig is szép eredményeket ért el, de ennél is többre számítok tőle, ha szerez még némi tapasztalatot. Biztos vagyok benne, hogy előbb vagy utóbb a bajnoki címért is versenybe szállhat" - mondta Muller a Túraautó Hírblognak.
A francia pilótát inkább az idei év hibáiról szokták kérdezgetni mostanság, pedig azt leszámítva, hogy nem lett világbajnok, kiváló szezont futott a mögöttünk lévő idényben.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
"Szerintem nagyon is eredményes volt a 2012-es szezon, sőt, azt mondom, életem legjobb éve volt, amit a WTCC-ben töltöttem. Oké, valóban nem én lettem a világbajnok, de ami a teljesítményemet illeti, még sosem voltam ennyire gyors. Kilenc futamot nyertem meg, ami rekordnak számít, miközben Huff csak ötöt. A legtöbbször én voltam a leggyorsabb, csak néha hiányoztak az eredmények a végén."
Muller 16 éve él a túraautózás világában, ezalatt megnyerte a BTCC-t, és háromszor lett világbajnok. Klasszisát mutatja, hogy 2000 óta akármelyik sorozatban is indult, mindig benne volt az első négyben a végelszámolásnál. Páratlan tapasztalata ellenére úgy érzi, még mindig van mit tanulnia.
"Valóban hosszú és szép pályafutás van már mögöttem, de az idei szezon során is tanultam ezt-azt. Nagy baj lenne, ha nem így történt volna. Távol vagyok attól, hogy tökéletes legyek, de vagy egy dolog, ami mindig az előnyömre válik, az, hogy tudok és akarok is fejlődni. Így volt ez idén is, egyébként pedig ami nem öl meg, az csak erősebbé tesz" - fogalmazott az idei év harmadik helyezettje.
A 43 éves francia klasszissal kapcsolatban mostanság a 'merre tovább' kérdése is gyakran felmerül. A Chevrolet távozott a WTCC-ből, a Hondánál pedig mindkét hely elkelt. Egy olyan szintű versenyzőt, mint Muller komolyan meg kell fizetni, így jó kérdés, lesz-e neki való ülés 2013-ban a vb-n. A legvalószínűbb alternatíva az RML istálló lehet, amely egy kétautós privát Chevy csapaton dolgozik. Egyre többször emlegetik vele kapcsolatban a Bamboo Engineeringet, amelynél még van egy kiadó hely James Nash mellett. Ám a WTCC-n kívülről is csábítják a franciát, például a rali világbajnokságba.
"Jelen pillanatban nem sok mindent mondhatok a 2013-as kilátásokról, csak annyit, hogy folynak a tárgyalások. Pihenésről szó sem lehet, a WTCC-s szereplésen kell dolgoznom, illetve jövőre is szeretnék elindulni a Francia Ralin. Jelenleg azt mondanám, hogy 50% az esély arra, hogy maradok a Túraautó Világbajnokságban. Ennél többet csak január 15-e után árulhatok el" - magyarázta.
A RML-el kapcsolatban néhány hete hírbe hozták a Renault-t, amely állítólag szintén fontolgatja a WTCC-be való beszállást. Egyes pletykák szerint Muller lehetne az első számú emberük, vele vennék fel a harcot a Sébastian Loeb-bel támadó Citroennel szemben. Ám ahogy arra számítani lehetett, a háromszoros világbajnok erről sem árulhatott el semmit.
"Ma még több lehetőség is nyitott, sok minden elképzelhető. Jelenleg is folynak tárgyalások, de még túl korai lenne ennyire konkrétan beszélni."
Búcsúzóul még annyit kérdeztünk tőle, előfordulhat-e, hogy egy privát csapatnál folytatja, amire Ő tömören úgy válaszolt: "igen, lehetséges, de kicsi az esély rá". 
Január 15-én tehát talán okosabbak leszünk, addig meg nézegetjük a szezon legszebb pillanatait, például amikor Muller Monzában egy szerény 360 után megfogta az autót, és megnyerte a versenyt.
externalFONTOS! Kérlek, állítshttp://wtccblog.hu/?p=3138Noned be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05