Yvan Muller szerint a jövőben Sebastien Loeb és a Citroen megnyerheti a Túraautó Világbajnokságot, bár a siker sosem jön azonnal. A francia gyártó a Párizsi Autószalonon jelentette be, hogy megtartják WRC-s csapatukat, ám 2014-ben a WTCC-ben is rajthoz szeretnének állni a vasárnap óta már kilencszeres világbajnok Loeb-bel. A háromszoros győztes Muller szerint semmi akadálya, hogy egy nap a legjobbak legyenek, de egyben türelemre is intette honfitársait.
"Nem látok okot, ami miatt ne lehetnének eredményesek. Persze lehet, hogy egy kis időbe fog telni, hiszen eddig mindenkinek szüksége volt pár évre ahhoz, hogy sikeres legyen a túraautó sportban. De biztos vagyok benne, hogy a Citroen megszerezheti (a bajnoki címet). Sebastien egy nagyszerű versenyző, ő minden idők legjobb ralisa, úgyhogy biztosan hamar fel tudja majd mérni a terepet, és gyorsan fog tanulni. De még így is időre lesz szüksége. Az nem tudom megmondani, hogy mikor nyerhet először futamot, de abban biztos vagyok, hogy valamikor fog" - méltatta Loeb-öt a Chevrolet pilótája.
Muller szerint segítség lehet a Citroen számára, hogy komoly eredményeket értek el a ralisportban, de még így sem megy majd azonnal az átállás.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
10 ÓRA
"A túraautó más mint a rali. A Citroen jelenleg a legjobb csapat odaát, de ha váltaknak, nem lesz könnyű dolguk. Viszont megvan hozzá a kellő tapasztalatuk más bajnokságokból, tudják hogyan kell fejleszteni a kocsit. Rendelkeznek a szükséges technológiai tudással, megvannak a mérnökeik, azaz mindenük, ami ahhoz kell, hogy eredményesek legyenek" - zárta Muller.
Fotó: WTCC Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05