Yvan Muller új kihívás elé néz, a háromszoros túraautó világbajnok, tízszeres Andros Trophy jégrali győztes francia a július nyolcadikai hétvégén az európai NASCAR sorozat, az Euro Racecar NASCAR Touring Series egyik versenyén áll rajthoz a franciaországi Tours-ban található új oválpályán. 
A 42 éves Muller, aki jelenleg vezeti a WTCC összetettjét egy Chevrolet Camarot vezet majd a sprintfutamon, majd azt azt követő két pilótás enduro versenyen. Az autót Muller korábbi ellenfele, Eric Helary, illetve az általa irányított Still Racing készíti majd fel. A hosszabb versenyen egy amatőr pilóta, Stephane Sabates lesz "Simon" váltótársa. Vendégversenyzőkén a francia nem lesz jogosult a pontszerzésre.
"33 éve vagyok az autóversenyzésben, de még mindig szeretek új dolgokat tanulni, és örülök, hogy részem lehet ebben a kivételes élményben. Újoncként csatlakozom a mezőnyhöz, úgyhogy minden meg kell tanulnom az ovál pályás versenyzésről. Nem sokat tudok róla, de így legalább szabadon, teher nélkül vághatok neki ennek a kalandnak."
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
EGY ÓRA
"Külön örömöt jelent számomra, hogy együtt dolgozhatok Eric Helaryval, hiszen korábban, jó 30 évvel ezelőtt ellenfelek voltunk gokartban. Vicces látni, hogy még mindketten benne vagyunk a motorsportban, és különösen azt, hogy belőle csapatvezető lett. Mi több, az én csapatvezetőm. Úgyhogy az emberi oldalát is élvezni fogom ennek a lehetőségnek" - nyilatkozta Muller az Autosport Magazinnak.
A Euro Racecar NASCAR Touring Seriest 2008-ban alapította a francia FJ Group, 2010-ben pedig az FIA nemzetközi sorozatként ismerte el. Az idei év újabb előrelépést hozott, hiszen az FIA mellett az amerikai NASCAR is beszállt a bajnokság felügyeletébe, így hivatalosan is használhatják a legendás nevet, gyakorlatilag a NASCAR európai előszobájává váltak. Ami az autókat illeti, valamennyi technika ugyanarra a Chevrolet által készített alapra és motorra (V8, 5735 ccm, 450LE) épül. Jelenleg Chevrolet Camaro, Dodge Challenger, Dodge Charger és Ford Mustang konfiguráció fut a bajnokságban. A tours-i az alapszakasz negyedik fordulója lesz, ezután az elődöntők majd a döntő következik. Végül novemberben egy bajnokságon kívüli futam keretében Daytonába is ellátogat a mezőny.
Yvan Muller egyébként nem először kóstol bele különleges kalandba. A túraautózás mellett kivételesen eredményes volt jégraliban, de indult WRC futamokon is, sőt a Dakaron is célbaért. Korábban formaautózott és teljesítette a Spa 24 órást, és kétszer is rajthoz áll a Le Mans 24 óráson, igaz egyszer sem ért célba.
Fotó: fiawtcc.com és Simon Benson
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32