Egy átlag WTCC szezonban megszokott, hogy az év legnagyobb balesetei az idényzárón, Makaón történnek. Nem volt ez másként idén sem, kétségtelen, hogy Alex MacDowall második futamos perece legalább dobogóra állhat 2012-ben. Szerencsére a brit tehetség nem sérült meg, és Yvan Muller is megúszta, de vajon ki is volt a hibás? Meglep, ha azt mondom, mindkettejük szerint a másik?
"Muller ezt teljesen benézte. Nagyon figyelnem kellett, hogy ne menjek nekik Pepének, aki előttem haladt és védekezett. Muller pedig egyszerűen padlógázzal belém jött hátulról, és megforgatott. Láthatta volna, hogy csatázunk, de ő csak ment, és meglökött. Teljesen mindegy, hogy mint mond Yvan, ez egyértelműen az ő hibája. Közvetlenül utána rettenetesen ideges voltam, de most már minden oké. Nagy csattanás volt a szalagkorláttal" - mesélte MacDowall az Autosport magazinnak.
A háromszoros világbajnok francia azonban nem érzi vétkesnek magát. Úgy gondolja, bár valóban ő forgatta meg márkatársát, de olyan helyzetbe került, amit már nem lehetett kivédeni. Őt támasztja alá a tény, hogy a felügyelők végül nem büntették meg.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
16 ÓRA
"Sajnálom a dolgot, de nem tehettem semmit. MacDowall megcsúszott előttem, és elvette a gázt egy olyan helyen, ahol egyébként parkettán megyünk. Legalább 10-15 km/h-val lassabb volt, mint az előző körben. Mondom még egyszer, sajnálom a dolgot, de nem tehettem semmi" - reagált Muller.
Ti mit gondoltok? Segítségképpen íme két videó. Az egyik az Eurosport adása (a baleset 11:04-től), a másik pedig egy nézői felvétel.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32