Óriási rajtbalesettel indult a második salzburgi futam, amelyben két Lada (James Thompson és Rob Huff) valamint Yvan Muller Citroenje is odaveszett. A felfordulást követően félbe is szakították a versenyt, amit az újraindítást követően végül José Maria Lopez nyert meg, némi erődemonstrációval.
A leintés után viszont a két győzelem ellenére is igen fagyos volt a hangulat a Citroen csapaton belül, a négyszeres világbajnok ugyanis argentin csapattárását, és egyben legnagyobb bajnoki riválisát tette felelőssé a balesetért.
A rajtot követően Muller balról megpróbált elmenni Lopez mellett, aki azonban folyamatosan terelte őt a pálya széle felé. A francia végül lecsúszott az aszfaltról, és miközben azon gépészkedett, hogy ne álljon keresztbe a mezőny kellős közepén, meglökte Thompsont. A két Lada összement, majd a palánkról visszacsapódva Thompson Mullert is eltalálta.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
TEGNAP 12:30
A francia a boxba hajtott, a Citroen-szerelők pedig megpróbáltak kipofozni a C-Elyséet, de túlságosan megsérült ahhoz, hogy folytatni lehessen. Muller idén harmadszor nullázott, és 41 pontra nőtt a hátránya, így érthetően dühös volt az eset után.
"Jól rajtoltam, Pechito és Chilton ment mellettem, én pedig megpróbáltam megelőzni őket, de rám húzta a kormányt" - morgott Muller a leintést után.
Lopez a futam után úgy nyilatkozott, fogalma sem volt mi történik mögötte, amire Yvan Muller csípősen csak annyit mondott: "Igazán? Akkor legközelebb majd én sem fogom tudni." A TouringCarTimes értesülése szerint a Citroennél már tartottak egy megbeszélést az eset kapcsán, Muller azonban még mindig fontolgat egy négyszemközti eszmecserét.
"Öt hétvége alatt három futamon is kiestem, ez sokkal több, mint ami az elmúlt években jellemző volt rám. Nincs semmiféle stratégia erre a helyzetre, próbálom a legjobbamat nyújtani, és bízom benne, hogy neki is lesznek balszerencsés pillanatai." - folytatta Muller.
Pechito csak az első kör végén, a csapattól értesült róla, hogy Muller is benne volt a balesetben. Lopez nagyon sajnálja a dolgot, de nem érzi úgy, hogy bármi rosszat tett volna.
"Tudom, hogy dühös rám, de nem értem, miért. Ez egy nehéz pálya, ahol nem könnyű a rajt, éppen ezért semmi mást nem tettem, mint tartottam az saját vonalam. Egyáltalán nem éreztem, hogy összeértem volna bárkivel. Mindig próbálok olyan tisztán versenyezni, amennyire csak tudok." - idézi Lopezt a TCT."Yvan a barátom, és nagyon boldog vagyok, hogy együtt dolgozhatok vele. Ha valamilyen mondandója van, szívesen leülök vele megbeszélni." - zárta az argentin.
A TCT Thompsont is megkérdezte az esetről, aki annyit mondott, nem érti, miért tolja le egymást a pályáról a mezőny két leggyorsabb autója, illetve örül, hogy nem sérült meg senki.
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33