Muller_loeb_citroen

Fotó: Eurosport

A négyszeres túraautó világbajnok Yvan Muller szerint Sebastien Loebnek nem lesz szükség hosszú átállási időre, és már első WTCC-s szezonjában felállhat a dobogó legfelső fokára. A ralizás kilencszeres világelsője idén mutatkozik be a Túraautó Világbajnokságon, ahol többek között Muller csapattársa lesz a Citroen gyári alakulatánál.
Muller több alkalommal is látta már Loeböt a tesztek alkalmából, és úgy véli, az elzászi klasszis már most elég gyors és képzett ahhoz, hogy esélye legyen a győzelemre. Loeb nem rendelkezik WTCC-s tapasztalatokkal, ám tavaly szép sikereket ért el más pályabajnokságokban, többek között versenyt is nyert az FIA GT sorozatban.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
EGY NAP
"Néhány úgy vélik, Sebastien nem lesz elég gyors, de amit én láttam, az alapján már most rendben van. Hogy nyerhet-e futamokat? Persze, semmi akadálya" - mondta Muller az Autosportnak.
Loeb a monzai teszten nyújtott teljesítményével nyűgözte le a címvédőt, ahol Muller szerint a teljesítménye és az autó viselkedéséről adott visszajelzései is kiválóak voltak.
"Loeb egy nagyon okos srác, technikailag pedig fenomenális. Technikai szempontból ott van a legjobb háromban-négyben azok közül, akikkel pályafutásom során együtt dolgoztam. Hasznos információkat tud adni az autóról, és miközben sokat tanul tőlem, néha én is ellesek tőle ezt-azt."
Muller szerint az egyetlen bizonytalansági faktort az jelenti, hogy egyelőre nem tudják, milyen erős mezőnnyel kell számolniuk, illetve, hol állnak a riválisokhoz képest. Ám afelől kétsége sincs, hogy Loeb (és vele együtt nyilván ő maga is) futamokat nyerhet 2014-ben.
"Loeb nem véletlenül lett kilencszeres ralivilágbajnok. Most minden a tanulásnak rendel alá" - zárta Muller.
Ha lehet hinni a korábbi információknak, a Citroen ma ismét pályára viszi valahol a C-Elysée-t.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00