Egy hét múlva folytatódik a Túraautó Világbajnokság 2014-es szezonja, az autók sikeresen átértek az Atlanti-óceánon, és hamarosan megérkeznek Termas di Rió Hondóba, ahol a sorozat első tengerentúli állomására kerül sor.
Az argentin futam több szempontból is fontos a Citroen gyári csapatának. Egyrészt a meglepetésember, José Maria Lopez végre haza közönség előtt is megmutathatja magát a C-Elyséevel, másrészt folytatódhat a versenyfutás közte és Yvan Muller között az egyéni világbajnoki címért.
Pechito egyelőre megnyugtatónak mondható 39 pontos előnnyel érkezik haza, és bár Muller még messze nem tett le a vb elsőségről, tisztában van vele, nem lesz könnyű dolga, hiszen fogy a bajnokság végéig hátrelévő idő.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"A spa-francorchamps-i hétvégéhez hasonló teljesítményt kell nyújtanom, ha szeretném ledolgozni a hátrányom Pechitoval szemben. Mi autóversenyzők sokszor mondjuk, hogy messze még a bajnokság vége, de valójában tudom, egyre kevesebb az idő. Az Autodromo Termas de Rió Hondo egyébként egy érdekes pálya, gyors, és akad rajta bőven előzési lehetőség" - mondta Muller.
Odahaza viszont rettentően nehéz lesz megverni Lopezt, akit sok tízezer argentin fog biztatni a helyszínen, és ki tudja, hány százezer a TV előtt. Ráadásul a pálya is kisujjában van, míg Muller kizárólag a tavalyi futamon szerzett tapasztalatokra alapozhat.
"A legtöbb európia pályával ellentétben Termast nagyon jól ismerem, és általában jól is szerepeltem itt. Amikor még Argentínában versenyeztem, nemegyszer 44 versenyt kellett teljesíteni egy évben, úgyhogy már nagyon várom, hogy megmutathassam maga a C-Elyséevel" - tette hozzá Lopez.

Citroen_harom_spa

Fotó: Eurosport

A kilencszeres ralivilágbajnok az elmúlt hétvégéken elmaradt két márkatársától, így szép lassan kicsúszik a világbajnoki címért folyó küzdelemből. Argentína azonban számára is fontos hétvége lesz, hiszen korább a Rali Világbajnoksággal számtalanszor járt az országban, és rengeteg rajongót szerezett magának.
"Számomra mindig nagy élmény Argentínába jönni, elképesztő szeretetet kapok a nézőktől. Jó érzés látni, hogy ilyen sokan imádják a motorsport. Remek emlékeim vannak az országgal kapcsolatban, összesen nyolc WRC futamot nyertem itt, és remélem a WTCC-ben növelni tudom ezt a számot. Sokat kell még fejlődnöm, különösen a forgalomban autózás terén, illetve a rajtoknál is többet kéne előre jönnöm" - fogalmazott Loeb.
Információim szerint egyébként a francia klasszis a télen már kipróbálta magát Termasban. A szponzorok meghívására januárban meglátogatta a Dakar ralit, és a lehetőséget megragadva egy helyi bajnokságban futó Peugeot túraautóval körözött a WTCC által is használt pályán.
Argentínában egyébként nem a motorsport népszerű, de kifejezett imádják a túraautó versenyeket. Mindennél többet elmond erről, hogy három profi bajnokságuk is van, a Super TC2000, a Turismo Carretera és a Top Race. Nem csoda hát, hogy türelmetlenül várják a WTCC érkezését, főleg most, hogy Lopez vezeti az összetettet.
Az argentin WTCC hétvége pénteken a szokásos félórás teszttel veszi kezdetét, amire magyar idő szerint délután ötkor kerül sor.
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21