Hivatalossá vált, amit eddig is erősen sejtettünk: két Chevrolet Cruze-zal privát csapatot indít idén a WTCC-ben az amerikai márka korábbi gyári partnere, az RML. Egy dologban azonban megleptek bennünket a britek, hiszen a háromszoros világbajnok Yvan Muller társa nem Robb Holland, hanem a Ford korábbi versenyzője, Tom Chilton lesz.
"A Chevrolet-val fennálló partneri együttműködésünk véget ért, és bár rendkívül büszkék vagyunk a közösen elért eredményekre, itt az idő továbblépni. Egy új kihívásnak tartjuk ezt az egész történetet. A WTCC-ben versenyezni komoly dolog, és egyáltalán nem becsüljük alá az előttünk álló feladatokat. Különösen mivel igen keveset tudtunk tesztelni a szezon előtt" - mondta Ray Mallock, az RML tulajdonosa.
Yvan Muller, akik 2010-ben és 2011-ben világbajnoki címet szerzett az istálló színeiben, túraautós pályafutása során először lesz kénytelen megtapasztalni, milyen privát csapatban versenyezni gyári ellenfelek ellen.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
9 ÓRA
"Nagyon izgatott vagyok a szezon miatt, és különösen motivál, hogy ismét versenyben lehetek a világbajnoki címért. Négy éve dolgozom együtt az RML-el, és boldog vagyok, hogy folytathatom ezt az együttműködést. Tisztelem a csapatot, és bízom bennük, hogy képesek lesznek győzelemre esélyes autót adni alám" - fogalmazott Muller.
A háromszoros világbajnok csapattársa a tavaly a Team Aonnál bemutatkozó Tom Chilton lesz, aki kilenc évet töltött el a Brit Túraautó Bajnokságban, mielőtt fellépett volna a WTCC-be. A 27 éves brit óriási lehetőséget kapott az élettől, hiszen az ex-gyári Cruze-zal futamgyőzelmekért is harcban lehet. A Yokohama kupa ellenben kizártnak tűnik, nem hinném, hogy az RML autókat beengedik a privát értékelésbe.
"Izgalmas lesz a 2013-as év. Tavaly rengeteget kellett tanulnom, meg kellett ismernem a bajnokságot illetve a versenypályákat is. Most azonban már rendelkezem a szükséges tapasztalattal, ezért az a célom, hogy a szezon elejétől dobogós helyezéseket szerezzek. Az RML a mezőny egyik legjobb csapata, és már alig várom, hogy kipróbálhassam a Chevrolet Cruze-t. Tudom, hogy sokat kell majd tanulnom, de szerintem a legalkalmasabb társaság áll majd mögöttem, hogy segítsen ebben" -  tette hozzá Chilton.
Chilton szerződtetése azt jelenti, hogy a család mindkét tehetsége FIA világbajnokságon versenyez majd, Tom a WTCC-ben, Max pedig a Forma-1-ben. Elismerésem az édesapának, hogy ezt összehozta.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22