Valószínűleg a 2012-es WTCC szezon leghihetetlenebb manővere volt az, ahogy Yvan Muller a második monzai futamon egy közel 360 fokos fordulat után egyenesbe kapta a Chevrolet-t, és pozícióvesztés nélkül ment tovább. A harmadik kör elején a célegyenesben Huff nagyon elmérte a féktávot, és keresztbe forgatta a háromszoros világbajnokot, aki azonban elképesztő reflexszel  megfogta az autót. Muller szerint ösztönös volt a mozdulat.
"Nem tudom megmondani, hogy ilyen helyzetben pontosan mit kell tenni, mert ezek általában ösztönből jönnek. A legfontosabb feladat ilyenkor, hogy érzékeld, milyen irányba megy az autó, és merre van hely körülötted. Aztán úgy kell fordítanod a kerekeket, hogy minél hamarabb egyenesebe tudd hozni a kocsit. Ezek a dolgok csak rengeteg gyakorlás után sikerülnek. Én elég sokat készülök az ilyen helyzetekre, hiszen minden télen elutazom Lappföldre. Azt gondolom, ebben a konkrét szituációban is ez segített" - mesélte Muller az Eurosportnak.
Na meg talán az a tíz Andros Trophy jégrali bajnoki cím, amit pályafutása során összecsúszkált. Aki esetleg már nem emlékezne az idénynyitón történt bődületes mentésre, az most még egyszer megnézheti.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
17 ÓRA
externalFONTOS! Kérlek, állítshttp://wtccblog.hu/?p=3138Noned be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32