Muller_arc_magyaraz

Fotó: Eurosport

Beválasztották Yvan Mullert az FIA új versenyzői bizottságába, ahol a háromszoros világbajnok feladata a pilóták érdekeinek képviselése lesz. A 43 éves francia a Sportkocsi, GT és Túraautó "szakág" egyik tagja lesz, az ötszörös Le Mans 24 órás győztes Emanuele Pirro, és a korábbi ALMS bajnok Adrian Fernandez mellett.
A versenyzői bizottság létrehozását tavaly júniusban jelentette be az FIA, és a lépés fontos szerepet játszott abban, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elismerte az automobil szövetséget. A testület elnökének a kétszeres Forma-1-es világbajnok, CART bajnok és Indy 500 győztes legendát, Emerson Fittipaldit választották meg, az alelnöki címet pedig a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb kapta.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
A karosszériás pályaautók mellett az együléses sorozatok, a rali és a tereprali is önálló szakágat kapott, a többiek pedig egy gyűjtő csoportba kerültek.
A jövőben az FIA az eddiginél is szorosabb kapcsolatot kíván ápolni a NOB Sportolói Bizottságával, illetve más nemzetközi szövetségekkel, többek között ezért volt fontos a megfelelő sportolói érdekképviselet biztosítása.
Fotó: WTCC Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05