Muller_arg_Arc

Fotó: Eurosport

Yvan Muller nyerte a pornyelők délutánját a Termas di Rio Hondo versenypályán, az RML pilótája három tizedmásodperccel előzte meg csapattársát, Tom Chiltont a fél órás teszten.
Az argentin pálya aszfaltja a legendás sivatagi helyszínekre emlékeztetett a WTCC hétvége kezdetekor, főleg miután néhány homokvihar is megtisztelte jelenlétével az elmúlt napok során. A versenyzők így érthető módon óvatosan kezdtek, kivéve Michelisz Norbit, aki nagyon bátran belevágott, és folyamatosan javuló köridőkkel uralta az első perceket a Zengő Hondával.
WTCR
Boldizs Bence a Cupránál kétszer erősebb GT-autót próbálhatott ki
16 ÓRÁJA
Később a többiek is emelték a tempót, és a magyar pilóta végül az ötödik helyen zárt, ami nem rossz kezdés, főleg, hogy megint sikerült megelőznie Tiago Monteirot, és a második legjobb hondás lett.
A kezdeti óvatosság után Yvan Muller szokásához híven átvette a vezetést, ám a hajrában a tizedik hely környékére pofozták vissza a sorra javító ellenfelek. A listavezető és háromszoros világbajnok francia azonban utolsó gyors körével rendet tett az ólban, és végül egy 1:49.878-as idővel megnyerte az edzést. Az előzetes szimulációk alapján 1:47 környékére mehet majd le a WTCC mezőnye, azaz egyelőre valóban messze vannak a srácok a maximumtól.
A Chevrolet erejét mutatja, hogy Chilton lett a második, és Pepe Oriola valamint Michel Nykjaer is bejutott a top10-be. A Bamboo viszont - akárcsak Moszkvában - ismét visszafogottan kóstolt bele az új helyszínbe. Csak remélni tudjuk, hogy ezúttal nem mennek el teljesen az erdőbe.

Michelisz_termas_honda

Fotó: Eurosport

Gabriele Tarquini végzett a harmadik helyen, ami biztató, ahhoz képest, hogy a hosszú egyenesek miatt előzetesen féltették a Hondákat Argentínától. Persze ez még csak egy (a szó szoros értelmében) poros kis teszt volt, majd meglátjuk holnap az időmérőn.
A SEAT-osok közül ismét egyedül Rob Huff volt képes az élbolyban autózni, a címvédő továbbra is remek formában van, ezúttal negyedik lett. Csak a viszonyítás kedvéért: a második legjobb SEAT-os, Marc Basseng a 16. időt autózta, pedig ugyanúgy az All-Inkl.com csapatál megy, mint Huff. Nincs mese, Huffy tud valamit...
James Thompson megint hozta a szokásos megbízható formáját, és az első 10-ben végzett a Lada Grantával, miközben Mikhail Kozlovszkij a 17. idővel zárta a tesztet.
A BMW-sek közül Tom Coronel futotta a legjobb időt, ami viszont csak a 10. helyre volt jó. A hosszú egyenesek miatt a bajor márkának is lehetnek gondjai Termasban.
Kiválóan mutatkozott viszont be José María Lopez a Wiechersnél, az argentin pilóta, aki néhány éve még karnyújtásnyira volt a Forma-1-től, sokáig az első 3 környékén állt, és övé volt a legjobb részidő az első szektorban. A hajrában viszont nem sikerült eleget javítania, de így is a második legjobb BMW-sként zárt a 11. helyen, mindössze három századdal elmaradva Coroneltől.
A termas-i teszt végeredménye:

Termas_teszt

Fotó: Eurosport

Az argentin WTCC hétvége szombaton magyar idő szerint 14:30-kor folytatódik az első szabadedzéssel, amelyet az Eurosport Player élőben közvetít.
Fotó: WTCC Media, Zengő Motorsport
Írta: Lanti
WTCR
Kanyart neveztek a Túraautó Világkupa bajnokáról
21/09/2021 15:05
WTCR
Egy döbbenetes szám, ami megmutatja a TCR sikerét
20/09/2021 08:51