Yvan Muller idei kilenc futamgyőzelmével új csúcsot állított fel a WTCC-ben, 2005 óta soha senki nem nyert még ennyi versenyt egy szezonon belül. Az eddigi rekord nyolc volt, amelyet Muller, és az idei világbajnok Rob Huff közösen tartott tavalyról. Ám hiába lett a háromszoros világbajnoké a legtöbb győzelem, csak harmadikként zárt a bajnokságban.
Rob Huff elsősorban kiegyensúlyozottságának köszönhette a végső győzelmet, hiszen a Chevrolet pilóták közül ő állt legkevesebbszer a dobogó tetején, összesen öt alkalommal (Menu hatszor nyert). Viszont a 24 futamból 17-szer bekerült a legjobb háromba, ami kiváló arány. Vele szemben a svájci 16-szor, a francia pedig 14-szer állt az emelvényen. Kilenc győzelmével egyébként Muller átlépte a 30-as határt a örökranglistán, amin két eddigi márkatársa követi 23-23 elsőséggel.
A gyári Chevrolet pilótákon kívül három versenyző nyert még futamot idén, Stefano D'Aste kétszer, Michelisz Norbi és Gabriele Tarquini pedig egyszer. Az olasz róka ezzel egy egészen különleges rekordot tudhat magáénak, ő az egyetlen, aki 2005 óta minden szezonban nyert legalább egyszer; nyolc év alatt 18-szor végzett az élen.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
8 ÓRA
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek externalITThttp://wtccblog.hu/?p=3138None.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22