Nemrégiben már megírtam itt a WTCC Blogon, hogy a pekingi forduló előtt intenzív tesztidőszak vár a Honda gyári csapatára, most pedig már azt is tudjuk mennyire lesz sűrű a program.
Információim szerint a "körmenet" első állomása a Nordschleife lesz, ahol Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro ismét rajthoz áll a VLN sorozat egyik futamán, amely ezúttal négyórás lesz. A cél a jövőre bemutatkozó Zöld Pokol vonalvezetésének további gyakorlása lesz.
A páros nemrég egy hatórás versenyen vett részt a nagy Nürburgringen, és egy kisebb balesetet leszámítva viszonylag gond nélkül teljesítették a távot egy Civic Type-R versenyautóval.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
TEGNAP 17:30
A Nürburgring után Magyarországra teszi át a tábort a JAS Motorsport, szeptember 22-én tesztelnek a Hungaroringen, sajnos zárt kapuk mögött, tehát a közönséget nem engedik be a pályára. De legalább a WTCC Blog ott lesz, és interjúkkal, videókkal valamint képekkel jelentkezünk majd a helyszínről.
Ami ennél is fontosabb kérdés, hogy vajon Michelisz Norbi ott lehet-e a hungaroringi Honda-teszten?
"Mindenképpen szeretnék ott lenni, szétnézni, beszélgetni a mérnökökkel és a versenyzőkkel. Autóba szinte biztosan nem ülök majd, de így is fontos információkhoz juthatok. Egyébként is hiányoznak már a versenyautók" - mondta Norbi a WTCC Blognak.
A mogyoródi pályáról egyből a Szlovákiaringre költözik majd a Castrol Honda csapat, ahol két napot töltenek el szeptember 24-e és 25-e között.

MONTEIRO_svk

Fotó: Eurosport

Olasz lapértesülések szerint a három tesztnap során végre motorfejlesztéseket is kipróbálhat a JAS Motorsport, bár az ilyen híreket érdemes óvatosan fogadni, a csizma országában ugyanis szeretnek színezni.
Ám ha abból indulunk ki, hogy a sűrű októberi program miatt minden bizonnyal ez lesz az utolsó tesztlehetőség a suzukai hétvége előtt, akkor akár lehet alapja az olasz értesüléseknek. Ha a Honda még idén fejleszteni akar a motoron, annak a gyümölcsét biztosan Suzukában szeretnék learatni, azaz most kell tesztelni a csomagot.
"Több vasat is tartunk egyszerre a tűzben, több olyan dolgot, amit esetleg bevethetünk az év utolsó versenyein. A Citroen nyolc hónapos előnyét nem könnyű ledolgozni, de jó úton haladunk. Lehet, hogy nem máról holnapra, de utolérjük őket" - mondta Alessandro Mariani csapatfőnök az 'Italiaracing'-nek.
Októberben ismét három futamot rendeznek gyors egymásutánjában, 4-5-ig Pekingben, 11-12-ig Sanghajban, 25-26-ig pedig Suzukában.
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00