Honda_motor

Fotó: Eurosport

Rosszul kezdődik az amerikai WTCC hétvége, nemrég érkezett a hír Sonomából, hogy motort kell cserélni a Zengő Motorsport Honda Civic-jében. A pontos okot egyelőre nem tudni, de csapat hivatalos honlapja szerint az adatok nem festettek valami jól.
A problémák már a második argentin futamon kezdődtek, amikor a megszokottnál gyengébben muzsikált a Civic, különösen az egyenesekben. A hétvége után szétszedték a motort, de nem találtak benne semmit, viszont az elektronika által rögzített adatok egyértelműen kimutatták, a teljesítmény elmarad a gyári autókétól.
WTCR
Az estorili WTCR-hétvége minden perce magyarul az Eurosporton
4 ÓRÁJA
A csapat így biztonsági okokból a motorcsere mellett döntött, ami tíz rajhelyes büntetést jelent az első futamra. Norbinak tehát elő kell vennie a 2011-ben tanultakat az időmérőn, azaz, hogy hogyan kell belőni a köridőt a 10. hely környékére. A dolgát nehezíti, hogy a 11. pozíció már nagyon rosszul fizet.
Az első futamon tehát egy jó pontszerzés már siker lenne, egy eredményes időmérő után viszont a második futamon még reménykedhetünk. Tavaly a BMW-val nagyon jól teljesített Norbi, mindkét futamon dobogóra állt, amire azelőtt és azóta sem volt példa pályafutása során.
Fotó: WTCC Media Írta: Lanti
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
22/06/2021 11:23
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30