Monteiro_rus_honda_qp

Fotó: Eurosport

Az időmérő edzés közvetítése alatt csak az lehetett látni, hogy valamit nagyon próbálnak légteleníteni Tiago Monteiro autóján, aztán a Q1 végén kiderül, a vízpumpa körül akadtak problémák, és a portugál ezért nem tudott javítani a 22. pozíción.
Nos, azóta kiderült, nagyobb a baj, mint gondolták, a hűtőrendszer meghibásodása miatt ugyanis motort kell cserélni a 18-as számú Hondában. Ugyan még nem pukkant el a blokk, de jobb a biztonság.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Egy nagyon csalódott portugál vagyok. Az eredményeket nézve én is a legjobb ötben végezhettem volna, ha minden a tervek szerint alakul. Remélem Portóban végre fordul a szerencse, hiszen az a hazai versenyem, és szeretném jó eredménnyel kezdeni az évad második felét" - mondta Monteiro.
A Honda motor főtervezője Monteiro problémái mellett arról is beszélt, hogy mivel próbáltak javítani az autó teljesítményén a Salzburg óta eltelt időszakban. Ahogy korábban már említettük, jelentős fejlesztésre nincs lehetőség, így próbálnak ügyeskedni.
"Kicsit változtattunk a motor hangolásán, és átalakítottuk motorháztetőt, aminek köszönhetően több levegő áramlik a turbó hűtőjéhez. De még mindig nem vagyunk elég gyorsak."
"Ami Tiago autóját illeti, elemeztük az adatokat, és a túlmelegedési gondok miatt úgy döntöttünk, hogy az éjszaka során biztonsági okokból kicseréljük a motort" - magyarázta Horiucsi Daiszuke.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21