A Mostba tervezett idénynyitó megrendezése azt követően vált lehetetlenné, hogy a cseh kormány március 4-én harminc napos szükségállapotot rendelt el az ukrán-orosz háborúra való reakcióként.
Az országba nagy számban érkeznek ukrajnai menekültek, a kormány pedig minden mozgósítható erőforrást az ő megsegítésükre szeretne fordítani, így a WTCR-forduló jelen helyzetben kivitelezhetetlen.
A Discovery Sport Events első körben megpróbált új időpontot találni a mosti versenynek, ám logisztikai okokból nem jártak sikerrel, így Csehország kikerült a programból.
Most
Michelisz Norbit megbüntették – kikockáztuk az esetet
11/10/2021 08:42
Az Eurosport Hungary megkeresésére a DSE közölte, elkötelezettek a 10 fordulós naptár megtartása mellett, és már folynak a tárgyalások a lehetséges új helyszínekkel. Amint ezek lezárulnak, nyilvánosságra hozzák a frissített programot.
„Rendkívül balszerencsés dolog, hogy ilyen rövid határidővel törölnünk kellett a csehországi WTCR fordulót, és tisztában vagyunk azzal, ez milyen kényelmetlen helyzetbe hozza nem csak a csapatokat és a többi résztvevőt, hanem a rajongókat is. Viszont el kell fogadni, hogy jelenleg vannak fontosabb dolgok a világban, mint a sport” – mondta Jean-Baptiste Ley, a WTCR igazgatója.
„A WTCR számára kulcsfontosságú volt, hogy a döntés minél hamarabb megszülessen, elkerülve ezzel egy utolsó pillanatos törlést, amennyiben a vészhelyzetet meghosszabbítják. Közben éppen véglegesítünk egy kezdeményezést, mellyel szélesebb körben tudunk adományt gyűjteni az otthonukat elhagyok számára. Hamarosan jövünk ennek részleteivel. Gondolatainkban hordozzuk azokat, akik szenvednek, és reménykedünk egy gyors és békés megoldásban.”
A 2022-es WTCR szezon így jelen állás szerint május 6-8 között rajtol Pauban.
Most
Így ünnepelt Michelisz Norbi a csehországi győzelem után
10/10/2021 19:42
Most
Michelisz Norbi győzelmével zárult a csehországi hétvége - videó
10/10/2021 18:20