Morbidelli_lotti_sanghaj

Fotó: Eurosport

Az újévi hepaj-hullám elcsöndesülése után több WTCC-s versenyzőt is felkerestem egy kis helyzetjelentést kérve. Közéjük tartozott Gianni Morbidelli, aki tavaly megnyerte a Superstars nemzetközi túraautó bajnokságot, és azt követően elég konkrétan kijelentette, szeretne átjönni a VB-re.
A Morbidellinek szánt üzenetet egy kis magyar kultúra terjesztéssel kezdtem, egy szilárd BUÉK-kel nyitottam, elmagyarázva, hogy nálunk így kívánnak egymásnak boldog újévet az emberek. Legnagyobb meglepetésemre az ex-F1-es pilóta válasza ezzel a mondattal kezdődött:
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
"Koszonom neked is boldog uj evet" - így ékezet nélkül, tehát nem a jó öreg Google Fordító állt be közénk szinkron tolmácsolni. Nem bizony, Morbidelli ugyanis tud ezt-azt magyarul, hiszen, mint kiderült, felesége félig magyar származású, amihez ezúton is szívből gratulálunk. :)
Na de komolyra fordítva a szót, az olasz veterán tavaly Sanghajban meg is látogatta a WTCC mezőnyét, majd a több fórumon is kijelentette, szeretne a világbajnokságba szerződni. A boxutcai pletykák szerint maga Marcello Lotti, a WTCC első embere, próbált segíteni honfitársának, a célállomás pedig a ROAL Motorsport lett volna.
Roberto Ravaglia azonban még az óév végén bejelentette, hogy Tom Coronel és Tom Chilton vezeti majd a csapat két TC1-es Chevrolet-ját, így ez a kapu bezárult a 67 Forma-1-es futamon induló pilóta előtt. Hogyan tovább?
"Sajnos egyelőre konkrét hírekkel nem szolgálhatok, de azt elárulhatom, hogy továbbra is dolgozom az ügyön, és remélem, a következő néhány hét során sikerült véglegesíteni a folyamatban lévő tárgyalásokat" - mondta Morbidelli a WTCC Blognak.
"Ahogy azt korábban többször is elmondtam, továbbra is a WTCC az első számú cél számomra, bár kétségtelen, hogy ott most nincs sok nyitott lehetőség."

Morbidelli_alfa_2006

Fotó: Eurosport

Jelen állás szerint - elméletileg - még két RML-féle Chevrolet Cruze elérhető, illetve ott van az Onyx Racing által fejlesztett autó, amiről azonban nagyon keveset tudni. Például az is titok egyelőre, hogy hány darab készül belőle. A TC2 - gyanítom - nem alternatíva Morbidelli számára.
A 46 éves olasz az Audi Sport Italia kötelékében töltötte az elmúlt három évet, amelynek csúcsa a tavalyi Superstars bajnoki cím volt. A négykarikás lehetőség még mindig él, bár ott is sok a bizonytalanság.
"Továbbra is élő szerződésem van az Audi Sport Italiával, bár egyelőre fogalmam sincs mit terveznek, hiszen idénre törölték a SuperTouringSeries (a Superstars utódja) évadot" - zárta Morbidelli.
A Scuderia Italia, a Minardi, a Ferrari, a Footwork és a Sauber csapatnál is megforduló pesaroi versenyző korábban már indult a WTCC-ben, 2006-ban az N.technology-nál egy Alfa Romeo 156-ot vezetett, és két alkalommal is felállhatott a dobogó második fokára. Az összetettben a 14. helyen zárt.
Morbidelli egyébként ma ünnepli 46. születésnapját, és ebből az alkalomból sok boldogságot és egészséget kívánunk neki!
Fotó: WTCC Media
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33