Gianni Morbidelli nem kis meglepetésre megnyerte a második Hungaroringi futamot, és ezzel élete első WTCC-s győzelmét aratta. Csapata, az All-Inkl.com Racing pedig már másodszor ünnepelhetett Magyarországon, tavaly is pont a második versenyt nyerték meg Rob Huffal és a SEAT-tal.
A korábbi GT világbajnok alakulat idén márkát váltott, és két TC1-es Chevrolet Cruze-t bérel az RML-től, ám csak az utolsó pillanatban jutottak hozzá a technikához, így minimális teszttel kezdték meg a szezont, és rengeteg problémával küzdöttek. A harmadik fordulóban aratott győzelem éppen ezért hatalmas motivációt adhat mind az olasz veteránnak, mind pedig a német csapatnak.
"Elmondhatatlanul boldog vagyok, hiszen kicsit a semmiből jött ez a siker, sem én sem a csapaton nem számított arra, hogy futamot nyerhetünk. Meglepett ez a győzelem, de a csapaton kívül most magamra is büszke lehetek kicsit, mivel ez egyike volt azon versenyeknek, amelyre azt mondhatom: hibátlanul sikerült" - mondta Morbidelli a WTCC Blognak."Óriási motivációt jelent ez a siker nekünk, hiszen nagyon késő kaptuk meg az autót, nem volt időnk tesztelni, és az elmúlt néhány hét egy merő rohanás volt számunkra. Különösen nagy öröm, hogy Magyarországon tudtam nyerni, hiszen mindenki számára ismert, mennyire szeretem ezt a helyet és a pályát."
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
34 PERC
Morbidelli egy remek rajtot követően (a második helyről indult) végig vezetett a második futamon, ám Tiago Monteiro többször is nagy nyomás alá helyezte a Hondával. Az utolsó körben a sikánban össze is koccantak, de nem változott köztük a sorrend.
"A szezon eleje óta gondjaink vannak a fékekkel, és az egész futam során pumpálnom kellett a rendszert. Az utolsó körben viszont elfelejtettem, és ahogy megérkeztem a sikánhoz, nem működött rendesen. Ezért valószínűleg nagyobbat fékeztem, és Tiago kicsit nekem jött. Ő egy rutinos pilóta, megpróbálta kihasználni a helyzetet, de szerencsére nem sikerült."

Morbidelli_r2_hun

Fotó: Eurosport

Az olasz az utolsó két kanyarban látványosan sokat veszített a portugállal szemben, ám ez nem a pilóta hibája volt.
"Az utolsó két kanyarban szenvedtünk leginkább az autóval, folyamatosan túlkormányzott volt, ezért érkezett meg rám Tiago többször is, de szerencsére ott nem lehetett előzni."
Bár a győzelemnek módfelett örül, Morbidelli két lábbal a földön áll, és úgy érzi, ez inkább egy egyszeri alkalom volt, amikor minden összejött.
"Őszinte akarok lenni: jelenleg nem ez a valós képességünk, és hiba lenne azt várni, hogy innentől kezdve minden futamon a győzelemért harcoljunk. Ahhoz tesztekre lenne szükségünk."
A héten a Honda és a Lada is marad a Hungaroringen, az All-Inkl.com Racing viszont megy tovább a Szlovákiaringre, ahol a következő WTCC fordulót rendezik. A német csapat valószínűleg a felvidéki pályán tesztel majd a versenyt követő napokban.
"Mi most nem maradtunk a Hungaroringen, de talán egy hét múlva Szlovákiában lesz lehetőségünk tesztelni. Ahhoz azonban adatokra van szükség, hiszen ez nem úgy megy, hogy össze-vissza kipróbálunk dolgokat, hanem pontosan tudnunk kell, mit akarunk tesztelni" - zárta Morbidelli.
Győzelmével az ex-Forma-1-es pilóta feljött a tabella hetedik helyére, amelyet továbbra is a citroenes José Maria Lopez vezet Yvan Muller és a Sebastien Loeb előtt.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32