Gianni Morbidelli eddigi legrosszabb hétvégéjét futotta Termas de Rio Hondoban, az All-Inkl.com Racing pilótájával először fordult elő 2014-ben, hogy dupla nullázott, azaz egyetlen pontot sem szerzett a forduló során.
A Chevrolet-k +40 kilós ballaszttal érkeztek Argentínába, és ez meg is látszott a teljesítményükön, ám Tom Chilton, Tom Coronel valamint René Münnich csak beverekedte magát a Q2-be, az olasz veteránnak viszont ez - idén harmadszor - nem jött össze. A 15. rajthely tehát nem sok jót ígért, még úgy sem, hogy tudjuk, Termasban lehet előzni.
Az első verseny viszonylagos csendben zajlott Morbidelli körül, a rajtnál fogott néhány pozíciót, majd megelőzte Dusan Borkovicot, és végül a 12. helyen intették le, 1.5 másodpercre a pontszerzést jelentő 10. pozíciótól.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A második futam annál fordulatosabb volt az olasz számára. A start után ő is benne volt a tuszakolásban, majd hátulról megpöckölte James Thompson Ladáját. Már a 10. helyért harcolt Borkovic-al, amikor megkapta a hírt, a felügyelők elmeszelték Thommo meglökéséért, így vár rá egy áthajtásos büntetés.
"Nem vitatkozom a döntéssel, valóban meglöktem Thompsont, bár érzésem szerint csak egy pici kontakt volt" - reagált röviden a felügyelők határozatára Morbidelli.
A korábbi Superstars bajnok így végül a 14. helyen ért célba, amivel veszített egy helyet az összetettben; visszacsúszott Michelisz Norbi mögé.
"Nem voltak komoly elvárásaim a versenyekkel kapcsolatban, az igen unalmas első futam után azonban a másodikon felcsillant előttem az esély a pontszerzésre. Már közel jártam a Top10-hez amikor jött az áthajtásos büntetés híre.""Az igazi probléma viszont az, hogy a második verseny első néhány körében viselkedett csak kedvezően az autó, egyébként folyamatosan túlkormányzott volt. Most mindenesetre megpróbálom összekapni magam, és a következő futamokon bepótolni azt, ami most nem sikerült" - zárta a mindig optimista Morbidelli.

MUNNICH_arg_chevrolet

Fotó: Eurosport

Az All-Inkl csapat másik versenyzője, René Münnich sem járt sokkal jobban. A német ugyan bejutott az időmérő második szakaszába, ott azonban hibázott, így csak 12. lett. A két versenyen is volt pár rontása, aminek következtében egy 12. és egy 13. hely jött csak össze.
"Nehéz hétvége volt ez számunkra. Nem volt könnyű megbirkózni a +40 kilós ballaszt okozta problémákkal, és a rendkívül csúszós pályára sem sikerült megtalálni a jól működő beállításokat" - mondta Münnich.
A csapatfőnök/pilóta hozzátette, sajnálja, hogy a most következő két hónapos szünetben nem lehet majd tesztelni az autókkal (úton lesznek Peking felé), így inkább a ralikrosszos programjukra koncentrálnak.
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21