Gianni Morbidelli sorsa gyakorlatilag már szombaton megpecsételődött a moszkvai WTCC hétvégén, az All-Inkl.com Racing versenyzője hibázott az időmérő első szakaszában, lecsúszott a pályáról, később pedig a törött splitter miatt nem tudott javítani, így lemaradt a Q2-ről.
Az ex-Forma-1-es versenyzőnek, aki a hungaroringi második futamon és a salzburgi időmérőn is megverte a Citroeneket, így nem lehettek komoly reményei a vasárnapi futamokra, főleg mivel Moszkvában nem könnyű előzni, és a gumik is hamar elkopnak.
A második versenyen mégis összejött a pontszerzés, sőt, odáig "fajult" a helyzet, hogy Morbidelli még ezzel is elégedetlen lehetett.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
TEGNAP 12:30
"A nyolcadik sorból rajtolva az ember nem kerget hiú ábrándokat, főleg, hogy az első futamon még az autóm viselkedésével sem voltam valami elégedett. Az utolsó helynél jobbra így nem is nagyon számíthattam" - értékelte az első versenyt az olasz, aki azért végül két TC1-es riválist megelőzve 12. lett
Komoly fordulat állt azonban be a második futamra, némi tekergetés után ugyanis életre kelt az olasz Chevrolet-je, és hirtelen megnőtt az étvágy is.
"Miután megelőztem a két Ladát, már Tom Coronellel csatáztam a tizedik helyért, és az elején gyorsabb voltam nála. Akár egy egészen jó eredmény is össze jöhetett volna, figyelembe véve, hogy Tom végül negyedikként ért célba, de..."
De Morbidelli belekerült a darálóba, amit ezúttal Tom Chilton és Sebastian Loeb alakított, utóbbi meglepő lelkesedéssel.
"A francia srác messze túl agresszív volt, és olyan pofonokat osztott ki szegény kis Chevy-mnek, amik megtették hatásukat. A futam második felében a beállítások már nagyon messze járhattak az eredeti állapottól, és kőkeményen meg kellett izzadnom azért, hogy Hugo Valentét magam mögött tartsam.""Persze tudom, egész máshogy alakulhatott volna ez a vasárnap, ha nincs az a kicsúszás szombaton."
Az olasz pilóta most örül, hogy végre lesz egy kis szünet a következő hétvégéig, de közben már készül is Spa-ra, amely hosszú egyenes szakaszaival ismét kedvezhet a Chevrolet-nek.
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33