Allinkl_chevrolet_14

Fotó: Eurosport

Ahogy arról korábban már beszámoltunk itt a WTCC Blogon, az All-Inkl.com Racinghez került a Bamboo Engineering kiszállása után szabaddá váló két TC1-es Chevrolet Cruze. A német csapat Gianni Morbidellit szerződtette az egyik autóba, a másikat pedig a csapatfőnök René Münnich vezeti majd.
Az All-Ink.com Racing tavaly szállt be a WTCC-be, miután megnyerték a GT1-es világbajnokságot. Első évükben máris sikerült két futamon győzniük, Rob Huff a Hungaroringen és Makaón is nyert a SEAT Leónnal.
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
5 ÓRÁJA
A kevéssé versenyképes spanyol autók után az RML által épített Chevrolet ígéretesebb technikának tűnik, bár ma még senki nem tudja megmondani, mire lesznek képesek a privát fejlesztésű Cruze-ok a gyárik Citroënekkel, Hondákkal és Ladákkal szemben.
"Az utolsó pillanatban jött egy lehetőség az autók megszerzésére, és egyszerűen nem hagyhattam ki. Szeretnénk profitálni a tavaly megszerzett tapasztalatokból, és már nagyon várjuk az új szezont" - mondta Münnich.
A Forma-1-et is megjárt Morbidelli tavaly bajnok lett a Superstars nemzetközi túraautó sorozatban, és már az ősz során jelezte, szeretné a WTCC-ben folytatni pályafutását. Egy idei úgy tűnt, a ROAL Motorsporthoz kerülhet, ám Roberto Ravaglia végül a Coronel-Chilton párosnak szavazott bizalmat.
Az All-Inkl.com szerződés így a 46 éves olasz számára is egy utolsó utáni esélyt jelentett. Morbidelli egyébként már versenyzett a WTCC-ben, 2006-ban egy Alfa Romeoval 19 futamon állt rajthoz, legjobb eredménye pedig két második hely volt.
"Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek a WTCC-be, és hogy René Münnich csapatával dolgozhatok együtt. Kiváló munkát végeztek tavaly a bemutatkozó évükben" - méltatta új alakulatát Morbidelli.
Münnich tavaly abszolút sereghajtónak számított a WTCC-ben, ám az új szabályok és a Chevrolet miatt idén jelentős javulásra számít.
"Ez lesz a második évem a WTCC-ben és a pályaversenyzés világában. Tavaly minden új volt számomra, nem csak a pályák, de maga a vezetéstechnika is. Remélem, idén jól boldogulok majd a Chevrolet-vel, a célom pedig, hogy rendszeres pontszerző legyek" - zárta a csapatfőnök.
Ezzel gyakorlatilag teljessé vált a TC1-es nevezési lista, hacsak az Onyx Racing nem szór varázsport az autóira, és nem készül el valami csoda folytán a szezonkezdetig De ebben olyan nagyon azért ne reménykedjetek.
A 2014-es TC1-es nevezési lista:
Honda Racing JASHonda Civic S2000Gabriele Tarquini
Honda Racing JASHonda Civic S2000Tiago Monteiro
Zengő MotorsportHonda Civic S2000Michelisz Norbert
Proteam RacingHonda Civic S2000Mehdi Bennani
Lada Sport LukoilLada Granta WTCCJames Thompson
Lada Sport LukoilLada Granta WTCCRob Huff
Lada Sport LukoilLada Granta WTCCMikhail Kozlovskiy
Citroën RacingCitroen C-ElyséeYvan Muller
Citroën RacingCitroen C-ElyséeSebastien Loeb
Citroën RacingCitroen C-ElyséeJosé Maria López
ROAL MotorsportChevrolet CruzeTom Coronel
ROAL MotorsportChevrolet CruzeTom Chilton
Campos RacingChevrolet CruzeHugo Valente
Campos RacingChevrolet CruzeDusan Borkovic
All-Inkl.com RacingChevrolet CruzeGianni Morbidelli
All-Inkl.com RacingChevrolet CruzeRené Münnich
Időszakos indulók:
Citroën RacingCitroen C-ElyséeMa Qing Hua
Fotó: All-Inkl.com Racing
WTCR
Újabb szenzációs bejelentést tett a Zengő Motorsport
TEGNAP 08:38
Hungaroring
Már kaphatók a belépők a magyarországi WTCR-futamra
TEGNAP 19:25