Tiago Monterio és a Honda elégedetten távozhatott Suzukából, ugyanis elérték a kitűzött célokat, mindkét futamon bekerültek a pontszerzők közé. Az új Civic először találkozott a leendő ellenfelekkel, és megbízhatóan, mi több, gyorsan működött.
"Nagyon elégedett vagyok az első versenyhétvégénken elért fejlődéssel, és kifejezetten tetszett, ahogy a csapattal alkalmazkodni tudtunk a körülményekhez. Nem volt könnyű, mert kevés viszonyítási alappal rendelkeztünk. A többi pilótával ellentétben nekem fogalmam sem volt arról, hogyan teljesítenek majd a gumik, úgyhogy nagyon óvatos voltam a rajtnál, mert el akartam kerülni az intenzív kopást. A pálya első részén található gyors kanyarok komoly megterhelést jelentettek az abroncsoknak" - mesélte Monteiro a TouringCarTimesnak.
"Ez a két top10-es helyezés szerintem fantasztikus eredmény a Honda és a JAS Motorsport számára. Ám ez még csak a kezdet, ennél sokkal több van a Civicben."
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Monteiro a 11. rajkockát szerezte meg a szombati időmérőn, amihez képest egy helyet javított az első futamon, ám később Alekszej Dudukalo büntetése miatt még egy pozíciót előrelépett. A második versenyen ismét 10.-ként intették le, azaz összesen három ponttal távozott Suzukából.
"Ahogy növeltem a tempót, a Honda nagyon jól reagált. Gyorsabb voltam az előttem haladóknál, de nem akartam kockázatot vállalni, mert nagy volt a tét: megszerezni a Honda első pontját a WTCC-ben. Köszönet és gratuláció illeti a Hondát és a JAS Motorsport, azért a remek munkáért, amit az elmúlt néhány hónap során végeztek. Jók a kilátások, és már nagyon várom a két hét múlva következő kínai versenyt" - zárta a portugál.
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21