Monteiro_michelisz_svk

Fotó: Eurosport

Óvatos mentalitással készül a salzburgi WTCC hétvégére Tiago Monteiro, a gyári Castrol Honda csapat versenyzője. A portugál tavaly ugyan jól szerepelt Ausztriában a SUNRED Leónnal, a Civickel azonban még semmilyen tapasztalata nincs a gumigyilkos és nagyon gyors pályáról.
Márpedig a tapasztalatnak igen nagy szerep juthat a hétvégén, hiszen egy éve az elsőkerekes autókat, és különösen a Chevrolet-ket kellemetlen meglepetésben (jó pár defekt) részesítette a Salzburgring. Yvan Muller a Hungaroringen el is ismerte, hogy konzervatívabb beállításokkal készülnek idén, és a korábbi forma-1-es pilóta is hasonlót tervez
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
8 ÓRA
"Nagyon oda kell figyelnünk a gumikopásra, tavaly ugyanis kiderült, hogy ennek döntő jelentősége van a végeredmény szempontjából" - mondta Monteiro.
Az eddig látottak alapján úgy tűnik, a Honda a klasszikus erőpályákon elmarad a Chevrolet mögött, a technikásabb körök viszont kedveznek a Civicnek. A Salzburgring azonban az előbbi kategóriába tartozik.
"Ez egy gyors pálya, és valószínűleg nem kedvez majd nekünk. Különösen úgy, hogy maximális, 40 kilós ballasztot kaptunk a hétvégére. Ezért tovább kell dolgoznunk azon, hogy megfordítsuk az eddigi trendet. Még sosem versenyeztünk itt, úgyhogy látnunk kell, hogy viselkedik az autó."
A salzburgi hétvége abból a szempontból is érdekes lesz, hogy először csap össze a Chevrolet és a Honda azonos súllyal, mindkét autó 1190 kilós lehet.
A hungaroringen mindkét Honda kapott kicsit az élettől, így a két verseny között volt dolga a JAS Motorsport szerelőinek. Az autók azonban elkészültek, és egy rövid olaszországi bejárató teszten is túl vannak.
"Csak ellenőriztük, hogy minden rendben van-e. Remélem, úgy utazhatunk majd haza Ausztriából, hogy mindkét bajnokságban értékes pontokat gyűjtöttünk" - zárta a portugál.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22