Tiago Monteiro két hatodik hellyel búcsúzott sonomában a SEAT-tól, és saját elmondása szerint elégedetten távozik a Honda gyári csapatához. A portugál pilóta eddigi WTCC-s pályafutása során kizárólag a spanyol márkával versenyzett, igaz, idén és tavaly hivatalosan már SUNRED Leónnak hívták az autóját. A suzukai hétvégén azonban már a Honda gyári pilótájaként vesz majd részt.
Monteiro Sonomában is bejutott a Q2-be, ami két csapattársának nem sikerült, pedig a portugállal ellentétben ők megkapták a SEAT új 1.6 turbós motorját. Az első futamon a hetedik helyről startolt, és egyet javítva hatodikként intették le. A második versenyen ötödik volt a rajtnál, ám a gyári Chevyket nem tudta tartani. A futam végéig küzdött viszont Tom Coronellel, de a holland az utolsó körben elment neki, így Monteiro ismét hatodikként zárt. Mint később kiderült az ex-forma-1-es pilóta a verseny végén elektronikai hibával küzdött.
"Szerintem szép búcsú volt, mindkét versenyen jól éreztem magam, sokat küzdöttem, és nagyon élveztem a pályát. Azt hiszem jó kis showt csináltunk a nézőknek, én minden tőlem telhetőt megtettem. A siker érzésével távozom a SEAT-tól, ahol csodálatos éveket töltöttem. Megható pillanat volt számomra, de most már új kalandok várnak rám a nagyon ígéretes Honda projektben. Köszönet mindenkinek, akik ez eddigi évek során a SEAT-nál mellettem állt" - búcsúzkodott a portugál.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
6 ÓRA
Monteiro három futam híján hat szezont töltött a spanyoloknál, összesen 131 futamon állt rajthoz, tizenötször végzett az első háromban és négy futamot nyert meg. Legjobb éve a 2010-es volt, amikor ötödik lett az összetettben, de tavaly is remekelt, a dízel SEAT majd a balta-egyszerű SUNRED motorral 117 pontot szerezve hatodikként zárt a bajnokságban.
Fotó: WTCC Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05