Monteiro_Mar_arc

Fotó: Eurosport

Tiago Monteiro számára a legutóbbi versenyhétvége igazi rémálom volt, miután kétszer is összetörte saját Honda Civic-jét. A portugál először az időmérőn csapta falnak az autót, amit másnap egy újabb baleset követett az első futamon. Monteiro egyébként nagy kedvelője az utcai pályáknak, de elmondása szerint könnyedén történhetnek ilyen dolgok, ha valaki a határon igyekszik autózni.
“Előfordul az ilyesmi, ha az embernek ez a munkája. Ezt egyfajta leckeként kell felfogni és tovább lépni. Egy új autó fejlesztésekor nem ritkák az ilyen balesetek. Sajnálom az elvesztett pontokat, de még mindig van hátra 20 futam, az autóban pedig komoly lehetőségek rejlenek, úgyhogy nyugodtnak kell maradnunk” - mondta Monteiro a Motorsport-Total-nak.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
EGY NAP
Az első futamon egy törött lengéscsillapító miatt csapta falnak az autót, de az időmérős baleset tisztán vezetői hiba volt.
“Az időmérőn muszáj némi kockázatot vállalni. Más mint a szabadedzés vagy a warm-up, mert itt ha nem adsz 100%-ot, akkor kilencedik vagy tizedik leszel maximum. Megpróbáltam, nem jött be. Van ilyen.”
A JAS Motorsport csapatfőnöke a WorldTouringCars-nak elmondta, az autók két hét alatt készen lesznek a szlovákiai fordulóra. Az olaszok átnézik a Zengős Civic-et is, miután az első versenyen egy Monteiro autójából leszakadt fékszalag betörte a motorteret és összeégette a kábelezést.
Fotó: WTCC Media
Fordította: Lacah
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22