Érdekes, trükkös körülmények között, felszáradó pályán kezdhette meg az ismerkedést a pekingi versenykörrel a WTCC mezőnye, és a Honda számára pontosan úgy alakultak a dolgok, ahogy azt a japánok elképzelték.
Az edzés elején Mehdi Bennani állt az élen a Proteam Civic-kel, amely a többi Hondához hasonlóan szintén megkapta a legújabb fejlesztéseket. 12 perc után előkerült a piros zászló, mivel Michael Soong megágyazott a Campos SEAT Leónnak a sóderágyban, és a beavatkozók csak nagy nehézségek árán tudták kibányászni a technikát.
A TouringCarTimes beszámolója szerint öt perccel a vége előtt Yvan Mullernek volt még egy necces pillanata az utolsó kanyarban, amely után a Citroen C-Elysée a pálya szélén állt meg, és az őt követők csak nagy gépészkedés árán tudták elkerülni az ütközést.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Az utolsó pillanatig úgy tűnt, Citroen győzelem születik a teszten, hiszen José Maria López állt az élen, ám a kockás zászló pillanatában Tiago Monteiro még összerakott egy három tizeddel jobb kört, és megnyerte az edzést. Az argentin végzett a második helyen, a Lada erejét pedig Rob Huff mutatta meg a harmadik pozícióval.
Michelisz Norbi számára óvatosan kezdődött a pekingi hétvége. A csapat rövidke beszámolója szerint a magyar versenyző elsősorban a pályát tanulta, és a beállításokon dolgozott, így bízik jobb folytatásban.
A pekingi teszt végeredménye:

Peking_Teszt

Fotó: Eurosport

WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21