Tiago Monteiro túraautó pályafutása egyik legizgalmasabb hétvégéje előtt áll, a portugál pilóta Japánban mutatkozik be az új gyári Honda Civic-kel. Az autót hat hónapja kezdték el építeni, az elmúlt három során pedig intenzív tesztprogramon esett át. A várakozásnak hamarosan vége, négy nap múlva, pénteken mindenki megtudja, hogy hol áll a Honda a riválisokhoz képest.
"Végre közeledik a nagy nap, a Honda Civic bemutatkozása. A JAS és a Honda fantasztikus munkát végzett az elmúlt hat hónap során. Az egész csapat keményen dolgozott azért, hogy ezen a hétvégén pályára küldhessük a kocsit. Túl vagyunk az utolsó teszten, Sugoban, és úgy tűnik, minden rendben. Az autó megbízható és gyors, legalábbis az alapján amit eddig megtudtunk róla" - mondta a portugál.
Japánban óriási várakozás előzi meg a hétvégi suzukai versenyt, és sokan vannak, akik egyből csodát várnak. Monteiro viszont inkább két lábbal a földön marad.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Senkinek sem szabad elfelejtenie, hogy a bemutatkozás a tapasztalatgyűjtésről, és a különböző lehetőségek kipróbálásáról szól. Ezek az adatok nagyon fontosak lesznek 2013-ra. Nem tűztünk ki konkrét célt magunk elé, de úgy gondoljuk, hogy a top10-ben mindenképp benne lehetünk" - folytatta Monteiro.
A hétvégén a verseny előtt még egy kellemes feladat várt a Forma-1-et is megjárt portugálra, egy kétnapos látogatást tett a Honda tokiói központjában.
"Az egész világon nagy visszhangja volt ennek a projektnek, de Japánban különösen. Boldog vagyok, hogy tagja lehetek a csapatnak, és már nagyon várom október 19-ét, amikor végre bemutatkozik az autó" - zárta Monteiro.
A portugál egyébként már japánban van, és többek között ott volt a vasárnap esti tokiói K1 Grand Prix tornán. Mint elmondta, nem követi rendszeresen az eseményeket, de Mirko "CroCop" Filipovicsot mindenképp látni akarta. Csak aztán nehogy túlzott keménységet vigyen magával a csarnokból a pályára.
Fotó: Bernard Asset és Tiago Monteiro
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21