Monteiro_valencia_buko

Fotó: Eurosport

Az új műszaki szabályoknak köszönhetően idéntől szélesebb és nagyobb gumikat szállít a Yokohama a WTCC-be, amire szükség is lesz, hiszen az autók erősebbek, aerodinamikai szempontból pedig sokkal hatékonyabbak lesznek, mint korábban.
A Túraautó Világbajnokság hivatalos gumiszállítója rengeteget kísérletezett az ideális felépítéssel és a keverékekkel, ám állításuk szerint végül a méretet leszámítva kevés változás történt az eddig használ abroncsokhoz képest.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
A valenciai kollektív teszten többek között a gumik viselkedéséről is beszélgettünk a Castrol Honda Racing gyári pilótájával, Tiago Monteiroval, aki elismerte, váratlanul jól teljesítettek a Yokohamák az első néhány próba során.
"Meglepően jól bírták a strapát. Mi is arra számítottunk, hogy a nagyobb teljesítmény és kanyarsebesség miatt gyorsabban kopnak majd a gumik, de nem. Talán a megnövekedett leszorító erő kompenzál, illetve az autó is könnyebb lett tavalyhoz képest" - mondta Monteiro.
"A Civic hátulja sokat csúszkál, elég idegesen viselkedik néha, de valahogy mégsem koptatjuk el a Yokohamákat."
Pedig Monterio igyekezett próbára tenni a japán gyártó termékeit, a versenyszimuláció során többször rendesen meghúzta a tempót.
"Az egyik szimulációban a körök 70%-án agresszíven nyomtam neki, de teljesen rendben voltak a gumik. Tavaly ez elképzelhetetlen volt, akkor meghúztál 2-3 kört, és el is fogytak."
A portugál szerint a Yokohama állítja, nem változtattak a keveréken, ám érzésre mégis nagyon más a gumi.
"Olyan, mintha lágyabb lenne a keverék, de elképzelhető, hogy csak a nagyobb méret miatt érezzük úgy. Annak viszont örülök, hogy úgy tűnik, idén hosszabb ideig lehet majd intenzívebben terhelni a gumikat mint eddig" - zárta Monteiro.
A korábbi F1-es pilóta először szűk egy hét múlva próbálhatja ki élesben az új Yokohamákat, a WTCC idénynyitóján, Marrakeshben.
Fotó: Honda Racing
[ad#2]
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05