Monteiro_honda_Arg

Fotó: Eurosport

Tiago Monteiro nagyszerű teljesítményt nyújtott a WTCC legutóbbi versenyhétvégéjén, Argentínában, mégsem szólították a dobogóra. A második futamon a negyedik helyről rajtolva két pozíciót is javítani tudott, mielőtt befordult az egyes kanyarba. A portugál idén másodszor harcolhatta volna ki a pódiumot, de mégsem a pezsgő ízét, hanem a keserűséget érezhette a szájában, Yvan Muller ugyanis megtorpedózta a Civic-et, amely egészen a kilencedik helyre zuhant vissza.
A francia áthajtásos büntetést kapott, miközben Monteiro a hatodik pozícióba küzdötte magát vissza, és csak négy másodperccel később intette le a kockás zászló, mint a másodikként beérkező csapattársát. A befutó után a portugál nem rejtette véka alá csalódottságát.
WTCR
Az estorili WTCR-hétvége minden perce magyarul az Eurosporton
2 ÓRÁJA
„Úgy érzem, megfosztottak a dobogótól, de szeretnék csak a hétvége biztató fejleményeire gondolni. Nagyon gyorsak voltunk, ami elégedettséggel és önbizalommal tölt el az évad hátralévő részére. A számtalan gratuláció a legnagyobb jutalom az Argentínában és a Japánban dolgozó csapatnak“ – nyilatkozta a portugál.
Két órával korábban Monteiro figyelemreméltó versenyt futott, mikor az utolsó rajthelyről indulva tizedikként haladt át a célvonalon, megfutva ráadásként a futam második leggyorsabb körét.
„Őszintén szólva, nem hittem, hogy 12 helyet előre tudok jönni. A csapat nagyon keményen dolgozott, így övék is a dicsőség. Láthattuk, milyen minőségi munkát végez  a JAS Motorsport, és hogy mennyire versenyképes a Honda Civic. A problémáink dacára bizonyítani tudtuk, hogy az Argentínában tett erőfeszítéseink visszatereltek minket a helyes útra. Nagyon meggyőző volt a hétvége mind egyéni, mind csapat szinten“ – zárta Monteiro.
A Túraautó Világbajnokság az Egyesült Államokban található Sonoma Raceway-en folytatódik, szeptember 8-án.
Fotó: WTCC Media
Írta: Fábián Viktor
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
22/06/2021 11:23
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30