Monteiro_qp_monza

Fotó: Eurosport

A hétvégén, Marokkóban rendezik a Túraautó Világbajnokság második állomását, és a sorozat idén először látogat utcai pályára. Az közepes monzai nyitány után Tiago Monteiro bizakodóan tekint a következő két futam elé, és bízik benne, hogy képes lesz továbbra is a maximumot nyújtva, újabb pontokat szerezni magának és a Castrol Honda csapatnak.
A portugál tisztában van vele, a pálya komoly igénybevételt jelent az autók számára, és nehéz hétvégére számít a Honda Civic-kel.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
9 ÓRA
“Ez egy nagyon karakteres pálya. Gyors, kemények a féktávok, és mivel egyenetlen az aszfalt, folyamatos koncentrációt igényel. Majd kiderül, hogy az autó mennyire bírja ezt a sok bukkanót, mindenesetre bízunk a saját munkánkban” - mondta Monteiro.
A Hondának Monza után nem volt lehetősége fejleszteni az autó, így Tiago pontosan tudja, mire számíthat.
“Tudjuk, hogy végsebességben van némi lemaradásunk, de talán ezen a pályán ez nem jön majd ki annyira, mint Monzában. Mi most inkább a sasszéval szeretnénk foglalkozni, és megtalálni az arany középutat.”
Monteironak a hétvégén nem a dobogó lesz az elsődleges cél.
“Úgy gondolom ebben a korai stádiumban inkább a pontszerzés és a folyamatos előrelépés a fontos. Az időmérők szintén egy olyan területet képviselnek, amire szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni. Remélem ezúttal kevesebb kavarodás lesz, és sikerül kiaknáznunk az autóban rejlő lehetőségeket. Kemény, de izgalmas hétvégének nézünk elébe.” – foglalta össze a portugál.
A Marokkói fordulót szokás szerint az Eurosport-on láthatjátok – az időmérőt szombaton magyar idő szerint 16:30-as kezdettel az Eurosport Playeren, a versenyeket pedig vasárnap 17:00-kor, illetve 18:00-kor az Eurosport 1-en.
Fotó: WTCC Media
Fordítás: Lacah
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05