A Honda szlovákiaringi tesztje során lehetőségünk nyílt személyesen is beszélgetni Tiago Monteiroval és Gabriele Tarquinivel, és a mindenki által feltett általános kérdések mellett egy-két olyan kérdésben is faggathattuk őket, ami jobban érdekel bennünket annál, hogy egy shakedown után mit várnak az autótól. Első körben Monteiroval cseverésztünk, és arra voltunk kíváncsiak, mennyi befolyásolja a Honda helyzetét, hogy jövőre kiszáll a Chevrolet?
"A Honda szempontjából igazán nincs ennek jelentősége, a lényeg, hogy a márka ott van a WTCC-ben. A bajnokságnak persze kedvezőtlen hír, de a sorozat tovább fog élni, és érkeznek majd új gyártók. Ez van, az élet megy tovább. Tudjuk, hogy (a Chevrolet-k) így is nagyon erősek lesznek, óriási fölényben vannak idén, még most is dolgoznak új alkatrészeken, amiket eddig nem használtak, de a jövőben bevethetnek. Ráadásul több van a motorjukban, mint amit eddig láttunk, úgyhogy biztos vagyok benne, ha szükség van rá, még ennél is gyorsabbak tudnak lenni. Szerintem ők lehetnek a legnagyobb ellenfeleink jövőre is" - mondta a portugál.
A WTCC-ben Monteiro eddig csak SEAT-tal versenyzett, ám éveket töltött a Chevrolet gyári alakulata közelében, így ha valakinek, neki biztosan volt rálátása a csapat működésére. De a portugál szerint így is nehéz lenne összehasonlítani a kék armadát a most alakuló Honda gyári istállóval. Monteiro szerint csak annyi biztos, hogy az övék jobb lesz. :)
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
4 ÓRA
"Sosem versenyeztem náluk. Jól ismerem a csapatot, de sosem láttam igazán belülről. Szerintem más lesz a két istálló, hiszen ők egy brit filozófia szerint dolgoztak, mi pedig egy olasz-japán mentalitás alapján építjük a csapatot. A kettő eléggé más. Hogy jobb-e a mienk? Szerintem igen, de ez csak az én személyes véleményem. Igazából nehéz pontosan összehasonlítani a kettőt"  - zárta Monteiro.
A folytatásban majd az is kiderül, hogy miként birkózik meg a portugál a japán mentalitással, Tarquini pedig elmeséli, miért érzi magát fiatalabbnak a Honda Civic közelében. Aki szeretné meghallgatni az eredeti interjút, angolul, annak itt ez a kis videó.
Fotó: Bernard Asset
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23