Rob Huff és Michelisz Norbi után talán Tiago Monterio lehetett a legvidámabb a makaói idényzáró végén, a portugál ugyanis az első versenyen megszerezte a Honda első dobogós helyezését. A japánok idén csak az utolsó három futamra neveztek, azzal a céllal, hogy teszteljék az új Civic S2000-et, amellyel jövőre már a bajnoki címért akarnak csatázni. És bár az említett versenyen 70 kiló volt a különbség a Honda és a Chevrolet-k között, a dobogós eredmény akkor is értékes trófea. A korábbi forma-1-es pilótával Stefan Ziegler, a Motorsport-Total újságírója beszélgetett.
Tiago, a Honda idén három versenyen vett részt, és Makaón máris a dobogón álltatok. Elégedett vagy az eredményekkel?
"Igen, boldog vagyok, és izgatott is. A csapatnál nagyon megérdemelték ezt a sikert. Az elmúlt hat hónapban rengeteget dolgoztunk, kívülről nehéz is elképzelni, mennyi energiát emészt fel egy ilyen program. Megszállottan ment a meló. A makaói harmadik hely a csapatmunka eredménye. És persze remek érzés jó eredménnyel zárni a szezont. Az volt a célunk, hogy minden versenyen gyorsuljunk kicsit, de még a Makaó előtti héten sem gondoltam, hogy képesek lehetünk dobogóra állni."
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
Ahogy korábban is említetted, hosszú utat tettetek meg az első teszttől Makaóig. De mi vár rátok ezután?
"Dolgozunk jó pár fejlesztésen az új autóhoz, és rendelkezésünkre áll az egész december valamint január első fele. Január közepétől az első futaming aztán a szó szoros értelmében padlógázon mennek majd a tesztek a pályán. Először elemeznünk kell az összegyűjtött adatokat, és ez eltart egy ideig. Látnunk kell, hogy mely területeken van szükség fejlődésre, hol veszítünk az ellenfelekkel szemben. Szerintem jó döntés volt a Hondától, hogy elindult ezen a három futamon, mert rengeteget tanultunk, és már tudjunk az erősségeinket valamint a gyenge pontjainkat."
Gabriele Tarquini még SEAT-al ment az év végén, mégis elég sokat láttuk őt a Honda boxban. Miről beszélgetettek?
"Gabriele egy lelkes és értelmes srác, az elejétől kezdve részt vett az autó fejlesztésében, és nagyon jól ismeri a kocsit. Állandóan kíváncsiskodott, hogy hogyan halad a dolog, és mindig megosztottuk egymással a híreket. Ötletekről is beszélgettünk, illett a golfról (nevet)."
Büszkévé tesz, hogy Te szerezted meg a Honda első dobogós helyezését?
"Igen. Korábban nem nagyon gondolkoztam ezen, de most azt kell mondja, hogy igen, nagyszerű dolog, hogy ez volt az első dobogós eredményünk, és az első alkalom, hogy egy jót nevessünk. Nagy megtiszteltetés ez a számomra."
Hogyan foglalnád össze a teljes éved?
(A Honda program kezdete előtt Monteiro a SUNRED istállónál ment egy SUNRED motoros Leónnal.)
"Ha megnézed, hogy a többi versenyző mennyit küszködött az én korábbi autómmal, akkor rájössz, hogy egyáltalán nem volt könnyű vezetni azt a kocsit. A szezon elején csak gondjaim voltak, de folytattam. Pont egy ilyen lehetőségről álmodtam, és ezért küzdöttem. Csak az esély hiányzott. De hiszem, hogy ha keményen dolgozol, egy nap megkapod a lehetőséget. Én megpróbáltam, és most már nagyon örülök, hogy maradtam a bajnokságban."
Valamit még szeretnél hozzáfűzni?
"Szeretném megköszönni a Hondának, hogy visszatértek, és engem választottak erre a feladatra. És köszönet mindenkinek, aki támogatott és hitt bennem. Imádom ezt a bajnokságot, és sokáig szeretnék itt versenyezni. Hiszek ebben a sorozatban. Azért is jöttem át a Forma-1-ből, mert hiszek a WTCC-ben, és abban, hogy ez a bajnokság növekedni fog, erősebb lesz. Egy boldog autóversenyző vagyok. 
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30