Elég furcsa úgy cikket írni egy szabadedzésről, hogy az ember még nem lehet teljesen biztos abban, ki nyerte a menetet. A pekingi FP2 vége után kb. 10 perccel azonban pontosan ez a helyzet. Tiago Monterio harmadszor is megcsinálta, és az utolsó pillanatban futott egy mindenkinél jobb kört, ám elképzelhető, hogy már piros zászló alatt fejezte be.
Elég későre csúszott a második szabadedzés, ráadásul alig hét és fél perc után már jött is az első megszakítás. James Thompson forgott meg a pályán, Tom Coronel pedig megpróbált a külső íven ellopakodni mellett. A holland azonban kicsit lement a fűre, és végül a sóderágyban ragadt. Mivel a beavatkozók segítségével tudott visszatérni a pályára, számára itt véget is ért az FP2.
A többieknek egy picit még tartott, ám három perccel a tervezett idő letelte előtt a versenyirányítás úgy döntött, az egyre erősödő sötétség miatt nincs tovább. Pont ebben a pillanatban futotta gyors körét Tiago Monteiro, és azt egyelőre senki nem árulta el, látta-e a pirosat vagy sem.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
Ha nem, akkor idei egyik legjobb kezdését produkálta a portugál, hiszen mindhárom edzést sikerült megnyernie. Ha igen, akkor is, de abban az esetben a hazai pályán versenyző Ma Qing Hua-é a siker.
A vizes teszt és a nedves FP1 után teljesen száraz pályán rendezték a második szabadedzés, és döbbenetes volt látni, mennyire koszos az aszfalt az ideális ív mellett. A pekingi körön nem csak azért lesz nehéz előzni, mert kanyargós és szűk, hanem mert az ideális íven kívül fékezve szinte lehetetlen megállni.
A FP2 jelentős részét a Citroen uralta, az elején José Maria Lopez, később Sebastien Loeb, a vége fele pedig Ma vezetett. Igen, bármennyire is furcsa, Yvan Muller rendre elmaradt a márkatársaktól. A négyszeres világbajnok egyelőre még nem érzett rá a pekingi körre, és a holnap reggeli időmérő előtt már maximum szimulátoron gyakorolhat. De az nem az ő műfaja.

Michelisz_peking_box

Fotó: Eurosport

A piros zászló miatt messze nem nevezném reprezentatívnak az FP2 végeredményét, hiszen a legtöbb versenyző az edzés végére dobta fel az új szett Yokohamát, így ha nem csípik le a záró három percet, tuti, hogy nem ezt a sorrendet látjuk a leintéskor.
Így viszont boldogan mehetnek aludni a ladások, hiszen Monteiro és Ma mögött Thompson és Rob Huff következik, ráadásul Mikhail Kozlovskiy is az első 12-ben végzett. A Ladának kedvez a pekingi pálya, biztosan lesz egy-két autójuk a Q2-ben, de ez azért mégis túlzás. :) Bár a legkevésbé sem zavar.
Gianni Morbidelli kicsit helyreállította a Chevrolet renoméját, ötödik lett, és a piros zászló előtti részidőit figyelembe véve még maradt benne.
Hondások közül egyébként Monteiro ezúttal kiemelkedett, hiszen Gabriele Tarquini tizedik, Michelisz Norbi 13., Mehdi Bennani pedig 14. lett. Ha akarunk, akár aggódhatunk is, de ha nem, akkor lehet, hogy Norbiék már a versenyre dolgoztak, mivel az FP1 megmutatta, egy körön már gyors az autó. A magyar pilóta másfél tizeddel volt lassabb, mint az FP1-ben.
FRISSÍTÉS: közben hivatalossá vált, hogy elvették Monteiro utolsó gyors körét, így Ma az FP2 győztes. De hogy emiatt nem kezdem újra a cikkem, az egészen biztos. :) :)
Az FP2 végeredménye:

FP2_peking

Fotó: Eurosport

Az időmérő edzésre magyar idő szerint éjjel fél háromkor kerül sor. Aki élőben szeretné nézni, az az Eurosport Playeren megteheti, aki viszont inkább pihenne, azt 7:30-tól várom az Eurosporton, ahol felvételről megy majd a kvali.
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30