Tiago Monteiro kilencedik lett az új Honda Civic-kel a WTCC suzukai tesztjén, hátránya pedig alig több mint egy másodperc, egész pontosan 1.018 másodperc volt. Mindezt úgy érte el, hogy a Chevrolet-k láthatóan folytatták az tombolást, Yvan Muller, Rob Huff és Alain Menu is megdöntötte a tavaly felállított pályacsúcsot. És ez még csak egy teszt volt. A portugál pilóta éppen ezért teljesen elégedett a Honda első hivatalos eredményével.
"Nem rossz. Csak egy másodperccel vagyunk a Chevrolet autói mögött, ami alig néhány hónap munka után egész jó kezdés. Főleg, ha megnézzük, hogy mennyit javítottak a tavalyi pályacsúcson. Jó érzés volt végre összemérni a magunkat az ellenfelekkel, örülünk, hogy egyből a mezőny közepén találtuk magunkat, de ragaszkodunk az eredeti fejlesztési terveinkhez" - értékelt Monteiro a WTCC hivatalos honlapján.
A végsebesség adatok tekintetében is jól áll a Honda, a célegyenesben található ellenőrző pontnál 172,9 km/h órát mértek, amivel Monteiro a hetedik legjobb lett. És nagyon meglepne, ha csúcson járatták volna a motort, azaz van ebben még tartalék bőven.
WTCR
A riválisokat meglepte a Hyundai Elantra N TCR BoP-je
EGY ÓRA
"Újabb adatokra tettünk szeret, amiket analizálni fogunk, és megnézzük, hol tudnánk még fejlődni. Az első teszt nagyon érdekes volt, és elégedettek vagyunk azzal, amit elértünk. Terv szerint halad mindeni. A piros zászlók nekünk is elég rosszkor jöttek, akár csak másoknak, de ott vagyunk, ahova vártuk magunkat. Innentől kezdve megpróbálunk még közelebb kerülni."
"Keményen nyomtam neki, de nem időmérős beállításokkal mentünk, inkább a versenyre való setup-ot használtuk. Úgyhogy semmi kétség, bőven tudunk még fejlődni. Az autó is, és én is" - zárta Monteiro.
A suzukai WTCC hétvége szombaton az első szabadedzéssel folytatódik, melyre magyar idő szerint 2:30-kor kerül sor.
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
16/05/2021 07:45
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
15/05/2021 19:18