Monteiro_USA_QP

Fotó: Eurosport

Legjobb hondásként Tiago Monteiro harmadik lett a sonomai időmérő edzésen, ami végre komoly esélyt jelent egy kimagasló eredményre. Az idén rendkívül balszerencsés portugál szeretne dobogóra állni Amerikában, bár tudja, a hőség és a csúszós pálya miatt nehéz futamok várnak rá.
Monteiro pénteken megnyerte a 30 perces tesztet, a szabadedzéseken viszont a 15-be sem fér be. Mint később kiderült, a sikeres kezdés után a Honda tesztüzemmódba ment át a szabadedzésekre, és fontos adatokat gyűjtöttek a későbbi fejlesztésekhez. Az időmérőre aztán visszaállt a rend, és az ex-F1-es pilóta simán bejutott a legjobb 12-be.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
EGY NAP
"Elégedett vagyok az eredménnyel, amiből jól látszik, hogy a csapat milyen keményen dolgozott az utóbbi időben. A pálya fekszik a Hondának, bár a körülmények néha nehezítik a dolgunkat. Előzni nem könnyű itt, úgyhogy a második sor előnyt jelent" - mondta Monteiro.
A 37, de egyes hírek szerint néha 40 fokos forróság az edzésekre is rányomta a bélyegét, a futamokon pedig nagyon oda kell majd figyelni a gumikra.
"A körülmények mindenkinek azonosak lesznek. A gumikopásnak kulcsszerep jut majd, de nem csak ez számít. Kell például egy jó rajt, és az ellenfeleink versenyképességét sem szabad alábecsülni. A dobogó viszont mindenképpen elérhető, és a kemény munka után szerintem meg is érdemelnénk" - zárta a portugál.
A gumikopás szempontjából előny lesz, hogy a Hondák 30 kilóval könnyebbek, mint a Chevrolet-k, azaz Mulleréknek még nehezebb lesz beosztani a Yokohamákat.
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00