Honda_aragon_teszt_9

Fotó: Eurosport

Az elmúlt néhány nap során Tiago Monterio minden eddiginél több időt tölthetett jövendőbeli versenyautójában, a portugál pilóta ugyanis hétfőtől szerdáig Alcaniz mellett tesztelt a Hondával, amibe több mint 1200 kilométert hajtott bele. A 2013-as autóból még csak egy készült el, azzal Gabriele Tarquini körözött, így Monteironak a 2012-es prototípus jutott, ám azzal is nagyon fontos munkát végzett a csapat számára.
"Rengeteg kilométert tettem meg az autóval problémák nélkül, ami jó hír. Részletesen volt lehetőségem foglalkozni az elektronikával, a váltóval, az új gátlókkal, stb. Szimuláltunk időmérőt, versenyt, de még rajtot is. Egy igazi, átfogó teszt volt" - értékelt röviden Monteiro.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A pályán futott kilométerek mellett a boxban is rengeteg órát töltött mérnökeivel, és töviről-hegyire kielemezték az adatokat. A portugál szerint a kemény munka meghozta gyümölcsét.
"Nagy lépést tettünk előre, elégedett vagyok a fejlődéssel, hiszen a mostani minden korábbi tesztnél hatékonyabb volt. Biztosak lehetünk benne, hogy jó úton járunk. Az ellenfeleinkkel sajnos még nem tudjuk összemérni magunkat, mivel minden alkalommal egyedül teszteltünk, de az adatok azt mutatják, hogy egyre versenyképesebb a kocsi" - magyarázta Monteiro.
A portugál azt is elárult, hogy a Honda következő tesztjére Monzában kerül sor, február végén.
Fotó: Honda
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21