Monje_Chn_seat

Fotó: Eurosport

A Campos Racing spanyol pilótája, Fernando Monje nem áll rajthoz a jövő hétvégén esedékes makaói WTCC idényzárón, a SEAT-os versenyző családi okokra hivatkozva mondta le a szereplést.
Monje 2012-ben mutatkozott be a WTCC-ben, ám az 1.6 turbós SEAT motor késlekedése miatt végül úgy döntött, inkább a Túraautó Európa-bajnokságra koncentrál, ahol a dízel Leónnal óriási fölényt sikerült kiharcolnia. Nyolc futamból hatot megnyert, és nagy előnnyel győzött az ETCC-ben.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Idén már a teljes szezont a Túraautó Világbajnokságon töltötte, ám ugyanazzal a nehézséggel találta magát szembe, mint a legtöbb WTCC újonc: hosszú időbe tellett a pályák megtanulása és a Yokohama gumi megszokása. Az év első két hétvégéjén ugyan még bekerült a Q2-be (Marrakeshben az élről indulhatott a fordított rajtrácsnak köszönhetően), azóta viszont minden időmérőn lemaradt a top12-ről.
Ami a futamokat illeti, egészen a suzukai hétvégéig nem szerzett pontot, a rendszeres indulók közül egyedül Tom Boardman és Mikhail Kozlovskiy várt többet az első top10-es eredményre (az orosz még most is vár). Mégsem zárja elégedetlenül a szezont, hiszen az első számú cél a tanulás volt.
"Sikerült elérnünk, amit terveztünk, 22 futamon vettem részt, és elindultam az összes edzésen. Ennek köszönhetően alaposan megismertem a világbajnokság pályáit, és sokat tanultam. 2014-ben már szeretném hasznosítani a tapasztalatokat, és harcban akarok lenni a Yokohama kupáért" - mondta Monje a Sportmotores-nek.
Egy picit azért valószínűleg bánja, hogy nem utazhat Makaóra, ahol tavaly egy pontszerző hellyel debütált a világ egyik legnehezebb pályájának tartott Guia Circuit-en. Arról egyelőre nincs hír, hogy a Campos talált-e beugrót a spanyol helyére.

WTCC Shanghai, China 01-03 November 2013

Fotó: Eurosport

Ami Monje jövőjét illeti: az Autosport magazin mai számában arról ír, hogy a Campos Racing három autót szeretne indítani a TC2 névre keresztelt úgynevezett B osztályban (valószínűleg ez lesz az új Yokohama kupa), ahol az idei technikákkal lehet majd versenyezni.
"99%-os biztonsággal mondhatom, hogy Fernando Monje nálunk indul majd a TC2-ben. Rajta kívül számos más versenyzővel is tárgyalásban vagyunk" - mondta Joan Orus csapatfőnök az Autosportnak.
A hírek szerint az ETCC-ben idén egy futamgyőzelmet szerző Dusan Borkovic is a jelöltek között van.
Ahogy arról egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk, a Campos Racing új autót is szeretne indítani a WTCC-ben, jelenleg is tárgyalnak az RML-el egy 2014-es Chevrolet Cruze-ról, amelyet Hugo Valente vezethet jövőre. Ezzel az a ritka helyzet állhat elő, hogy a spanyol csapat két különböző márkával, sőt két különböző kategóriában indulna a világbajnokságon.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21