Monje_monza_buko

Fotó: Eurosport

A hétvégén Marokkóban rendezik a 2013-as Túraautó Világbajnokság második fordulóját. A Yokohama kupa hetedik helyén álló Fernando Monje, valamint csapata, a Campos Racing számára Marrakeshben folytatódnak a WTCC küzdelmei, egy olyan utcai pályán, mely a versenyzőknek, a csapatoknak és az autóknak egyaránt komoly kihívást jelent. A SEAT Leónnal induló spanyol versenyző számára külön nehézséget jelenthet, hogy korábban még soha nem járt az észak-afrikai helyszínen, ugyanakkor a két héttel ezelőtti ígéretes monzai szezonnyitó bizakodásra adhat okot.
“Eddig még nem versenyeztem utcai pályán, de ez nem lehet kifogás, hiszen a célunk most is a pontszerzés a Yokohama kupában. Jó lenne minél előkelőbb helyen végezni, hogy megmaradjanak az esélyeink az összetettben is. A marrakeshi egy nehéz pálya, nincs még egy ilyen a naptárban. Rendkívül technikás, több hosszú egyenessel. A hőség is fontos tényező lesz, nagyon kell majd vigyáznunk az autóra és a gumikra. Az időmérőn minél jobb eredményt kéne elérni, lehetőleg bejutni a Q2-be. Szerencsére az időbeosztás lehetővé teszi, hogy többször is kimenjünk a pályára az időmérőt, valamint a versenyt megelőzően, úgyhogy nem hiszem, hogy gond lesz az átállással.” – mondta Monje.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
A hétvége egy pénteki teszttel indul, és lesz két szabadedzés is a szombati, 16:30-as időmérő előtt. Majd a vasárnapi warm-up után jöhet a két, egyenként tíz körös verseny, 17:20-as, valamint 18:20-as kezdéssel.
Fotó: WTCC Media
Fordította: Lacah
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
08/05/2021 10:23