Az átlag WTCC rajongó az utóbbi néhány napig elég kevésszer találkozhatott az RML (Ray Mallock Limited) nevével, pedig valójában ők alkották a gyári Chevrolet csapatot. Most azonban, hogy amerikaiak bejelentették, a szezon végén kiszállnak, felszínre került ez a rendkívül eredményes és profi istálló. Velük kapcsolatban a legnagyobb kérdés, vajon merre tovább?
Az RML nyolc éven keresztül viszonylagos biztonságban dolgozhatott, az anyagi oldalért ugyanis a Chevy felelt, nekik csak a szakmai munkára kellett koncentrálniuk. Ám lehet, hogy ez a helyzet megváltozik a jövőben. Ahogy Eric Néve korábban utalt rá, minden esély megvan arra, hogy a Cruzok privát színekben tovább versenyezzenek a WTCC-ben, és mi sem tűnik logikusabbnak, mint az, hogy az RML irányítása alatt. Ray Mallock csapattulajdonos szerint már a bejelentés másnapján megkezdődtek a tárgyalások.
"Mindenképpen folytatni szeretnénk. Meg kell várnunk, hogy hogyan alakulnak a lehetőségek. Annyi biztos, hogy nem lenne könnyű összeszedni az anyagiakat a gyári autó megszerzéséhez" - nyilatkozta Ray Mallock az Autosport magazinnak.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
8 ÓRA
Merthogy a Cruze-ok természetesen a Chevrolet tulajdonában vannak, és abban biztosak lehetünk, hogy nem fognak potom pénzért megválni tőlük, főleg úgy, hogy egy jó csapat kezében akár még jövőre is esélyesek lehetnek a világbajnoki címre.
A RML viszont egy másik irányba is elindult, és ez még az előzőnél is érdekesebb. Megpróbálnak felkutatni egy másik gyártót, aki hajlandó lenne pénzt áldozni egy gyári projektre. A csapat tapasztalata kincsesbánya lehet egy vállalkozó kedvű márka számára, hiszen - értesüléseink szerint - a Cruze szellemi tulajdona az RML kezében van. Magyarul, aki összeáll Mallockékkal, az minimum a lépcső közepéről indul. Lehetséges gyártóként legtöbbször a Nissant emlegetik mostanában, akik nagyon jó kapcsolatot ápolnak az RML-el. De az sem kizárt, hogy előkerül egy olyan márka, amely a háttérben már eddig is szemezett a WTCC-vel, és ez a lehetőség mozdulásra ösztönzi őket. Egyelőre bármi lehet, és az ellenkezője is.
Fotó: Chevrolet Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22