Lada_test_14_4

Fotó: Eurosport

Az argentin hétvége előtt mi is, mások is megírták, hogy a Lada egy egynapos tesztet tartott Magny-Coursban, ahol már 2014-re dolgoztak. A híradások és az oroszok sajtóanyaga ennél több részletet nem árult el, mi viszont kíváncsiak voltunk, pontosan mi is történt a franciaországi pályán.
2014-re tesztelni ugyanis nem feltétlenül ugyanazt jelenti, mint a 2014-es autót, vagy 2014-es alkatrészeket próbálgatni, sőt. A közzétett fotókon úgy tűnt, a kasztni megegyezik azzal, amit James Thompson és Mikhail Kozlovszkij idén használ a Világbajnokságon.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
TEGNAP 08:52
"Folytattuk az idei évre tervezett teszt programot, hiszen szeretnénk folyamatosan előrelépni az autóval. Közben igyekeztük megtalálni azokat fejlesztési lehetőségeket, amelyeket az új szabályok megnyitnak előttünk 2014-re" - mondta Thompson a WorldTouringCars-nak.
És most jön a lényeg!
"A 2013-as kasztnit használtuk, és a motor is az idei specifikációjú volt, bár teszteltünk néhány hangolási beállítást a nagy melegben. Tulajdonképpen olyan alkatrészeket próbáltunk ki, amelyek még idén bekerülhetnek a Grantába, és közben igyekeztünk meghatározni a jövő évre történő fejlesztés főbb csapásvonalát."
A Lada tehát egyelőre még nem az új autót tesztelte, sőt a motor és a főbb alkatrészek is 2013-as autóból valók voltak, ám már 2014-re gyűjtöttek adatokat. Egyelőre kérdés, hogy mikor gurulhat pályára először az új szabályok szerint épített Lada Granta.
Fotó: WTCC Media, Lada Sport
Írta: Lanti
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22