Michelisz Norbi ötödik lett a sonomai időmérő edzésen, ami - reálisan gondolkodva - a maximum, amit jelen körülmények között el lehetett érni. A három gyári Chevy és Gabriele Tarquini egyelőre más kávéház, ám a mezőny többi tagjánál egyértelműen jobb volt a Zengő Motorsport pilótája. A Q1-ben gyakorlatilag az első körével biztosította helyét a top12-ben, végül a hetedig helyen jutott tovább. A Q2-ben megint csak az első körével megszerezte az ötödik helyet, és mivel a mögötte levők ki sem jöttek a második próbálkozásra, Norbi is visszatért a boxba. Az ötödik hely a privát pole-t is jelenti, ami egy plusz pontot hoz az Yokohama összetettben.
Számukra örömteli hír - rosszindulat nélkül - hogy az év elején remeklő Pepe Oriola úgy tűnik, hullámvölgybe került, ismét lemaradt a Q2-ről, ezúttal csak 18. lett. A másik privát ellenfél, Stefan D'Aste viszont beverekedte magát a legjobb 12-be, ahol 10. lett, azaz övé lesz az első rajtkocka a második futamon. Adott tehát egy jó lehetőség Norbi számára, hogy növelje előnyét a Yokohama kupában.
A Q2-t végül egy utolsó pillanatban futott jó körrel Alain Menu nyerte, aki 13. pole pozícióját szerezte ezzel. Sokáig Tarquini vezetett, ám az olasz rontott az utolsó gyors körén, és másodikként zárt. Muller második próbálkozása szintén ígéretesnek indult, de valami történhetett, mert végül nem tudott javítani, ő lett a harmadik, Rob Huff és Norbi előtt.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
Oriola mellett az időmérő másik nagy vesztese Tom Coronel lett, akit egyszer a piros zászló (Dudukalo kicsúszása miatt), egyszer pedig egy kicsúszás hátráltatott. A holland idén másodszor marad ki a top12-ből. Örülhet viszont Franz Engstler, aki három futam után jutott be ismét a Q2-be.
Holnap 18:00-tól közvetítjük a bemelegítő edzést, majd 21:00-kor kezdődik az első, követlenül utána pedig a második futam.
A Q1 végeredménye:
A Q2 végeredménye: 
Fotó: WTCC Media
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33