Loeb_teszt_citroen

Fotó: Eurosport

A WTCC vezetősége érthető módon rendkívül boldog, hogy hosszú várakozás után a Citroen végül hivatalosan is bejelentette, 2014-től gyári csapatot indít a WTCC-ben. A francia gyártó anyagi problémái miatt sokáig kérdéses volt, hogy vállalják-e a túraautós programot, innen viszont már nincs visszaút.
"A Citroen - Sebastien Loeb páros érkezése hatalmas lendületet ad a WTCC-nek a technikai átalakulás előestéjén. Biztosak vagyunk abban, hogy az új szabályokkal együtt ők is hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a bajnokság népszerűsége és ismertsége tovább növekedjen" - mondta Marcello Lotti, a WTCC általános menedzsere.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
21 ÓRÁJA
"Nagy megtiszteltetés, hogy egy olyan nagy múltú márka, mint a Citroen, és egy olyan szupersztár, mint Sebastien Loeb úgy döntött, hogy a WTCC-ben folytatja együttműködését a ralisikerek után. Ez is a gyümölcse annak a kemény munkának, amit az Eurosport Events a bajokság szervezésében és promótálásában végez" - tette hozzá Olivier Fisch, az Eurosport Events ügyvezetője.
Arról egyelőre senki sem beszél, hogy a melyik típus lehet a WTCC-s autó alapja, ám a sportrészleg vezetője szerint a raliban szerzett tapasztalatok nagy segítséget jelentenek majd.
"Hasznosítani tudjuk majd az eddig összegyűjtött információkat, amelyeket a közvetlen befecskendezésű 1.6 turbós DS3 WRC fejlesztése során szereztünk. A versailles-i központunkban már korábban elkezdődött a munka, és néhány héten belül tesztelni is fogunk, ami a fejlesztői munka kezdetét jelenti" - mondta Yves Matton.
A Citroen érkeztével jövőre ismét (legalább) három gyártó lesz a WTCC-ben, amire utoljára 2009-ben volt példa, a Chevrolet, a BMW és a SEAT részvételével.
Fotó: WTCC Media
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48