Alberto Crequi még csak 19 éves, de nem az a megilletődős fajta. Ez már tavaly is kiderült, amikor nagy sztárokat megelőzve lett harmadik a Superstars nemzetközi bajnokságában (és megnyerte az olasz értékelést), de újból bizonyosságot nyert Portimaoban, amikor körökön keresztül gyötörte a háromszoros világbajnok Yvan Mullert. Végül a francia mögött ért célba, de így is élete legeredményesebb WTCC hétvégéjét zárta a ROAL Motorsport pilótája.
Cerqui már a Szlovákiaringen is megmutatta magát, jelenleg pedig 37 pontjával 12. a bajnokságban. A Yokohama kupában a 6. hely az övé, Alex MacDowallel holtversenyben, továbbá ő a legmagasabban rangsorolt újonc, bár ilyen összevetés hivatalosan nincs az idei szezonban.
“Még mielőtt elindultam volna Portugáliába, már éreztem, hogy jól szerepelhetek. Portimao egy olyan pálya, ami kifejezetten tetszik nekem, és ráadásul ismerem is. Ehhez jön még, hogy egyre jobban érzem a BMW 320 TC-t” – nyilatkozta Cerqui.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
7 ÓRA
“Az időmérő problémamentesen zajlott, és bejutottam a Q2-be. Minden a terv szerint alakult, az pedig különösen jó érzés volt, amikor néhány tizedre autóztam Yvan Muller mögött a befutó előtt. Sikerült komoly motivációt szereznünk az amerikai és ázsiai futamok előtt” – zárta Cerqui.
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05