Plett_zengo_honda_nagy

Fotó: Eurosport

Azt hiszem, jelen pillanatban nincs olyan kérdés, amely a fentinél többször jutna eszébe a magyar WTCC rajongóknak. Mindannyian emlékszünk a tavalyi évkezdetre, amikor Michelisz Norbi Monzában találkozott először új versenyautójával, és ez rengeteg problémát okozott az első néhány hétvégén.
Idén nagyon bíztunk benne, hogy marad idő rendesen a felkészülésre, ám egyre csak váltották egymást újabb és újabb határidők. Március eleje, március közepe, március vége, most pedig április elejénél tartunk. Ám úgy tűnik, ez az utolsó időpont, és nem azért, mert már nem lehet tovább húzni.
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
5 ÓRÁJA
Bizonyára közületek is sokan nézték a Maláj Nagydíj utáni F1-es levezető műsort, amelyben Michelisz Norbi kapott egy kérdést Simon Feri barátunktól, hogy mikor érkezik meg végre az új Honda. Norbi erre azt válaszolta, hogy reményei szerint ezen a héten, és a hét végén talán tesztelhet is vele.
A WTCC Blog megkereste a Zengő Motorsportot, és azt a választ kaptuk, hogy végleges, hivatalos időpont egyelőre nincs, de bíznak benne, hogy tényleg így lesz. Konkrétumként azonban nem akarnak kijelenteni semmit, amíg nem biztos a dolog.
Ezt követően megkerestem a JAS Motorsportot, ahol Alessandro Mariani szokásához híven ezúttal is készséges volt.
"A csapat azon dolgozik, hogy Michelisz Norbinak legyen lehetősége teljesíteni egy shakedownt és egy teljes tesztnapot is a marrakeshi idénynyitó előtt. Ha minden a tervek szerint halad, a bejáratásra április másodikán, a tesztre pedig a következő nap kerülhet sor Olaszországban" - mondta a JAS első embere a WTCC Blognak.
Ha ez összejön, pont két hatalmas lépéssel lehetnénk beljebb mint egy éve, amikor se shakedown se teszt nem volt az idénynyitó előtt. Ám egyelőre kezeljük ezt az információt úgy, ahogy a zengősők és Mariani is mondta, feltételes módban, nehogy aztán pofára esés legyen a vége. Ahogy Norbi fogalmazott korábban: "csak akkor biztos, hogy tesztelek, ha már kiszálltam az autóból."
Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy egy másik kérdést is tisztázzak. Az elmúlt hetek során igen negatív hangulat alakult ki a JAS Motorsport körül, ami nem teljesen igazságos. Legyen elég annyi, hogy egy vadonatúj autó felépítése komplex dolog, és nem csak az olaszok hibája, hogy nem március elejére vagy közepére lett kész a Civic.
Fotó: WTCC Media
[ad#2]
WTCR
Újabb szenzációs bejelentést tett a Zengő Motorsport
TEGNAP 08:38
Hungaroring
Már kaphatók a belépők a magyarországi WTCR-futamra
TEGNAP 19:25