Bejelentette harmadik gyári versenyzőjét a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban a Cupra Racing: a spanyol márkánál Mikel Azcona érkezik Mattias Ekström és Jordi Gené mellé. 


Úgy tűnik, a VAG konszernhez tartozó márka összesen három pilótát indít a júniusban, Vallelungában rajtoló sorozatban, mivel a ma kiadott közlemény úgy fogalmaz, a Cupra "véglegesítette" pilótafelállását a PURE ETCR-ben. 
A spanyol pilóta mostanáig is a Cupra alkalmazásában állt, az elmúlt két szezont a Túraautó Világkupán töltötte, ahol 2019-ban a svéd PWR Racinggel, tavaly pedig a Zengő Motorsporttal nyert egy futamot. 
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Zengő Zolinak 2021-re is komoly tervei vannak, és bár a nevekkel - érthető okokból - eddig fukarul bánt, azt szinte mindenki biztosra vette, hogy Azcona marad. Bár a részletek egyelőre nem ismertek, az Eurosport Hungary úgy tudja, a mai bejelentés nem zárja ki, hogy az itthon hamar közkedveltté váló spanyol a WTCR-ben is elinduljon. 
A két bajnokság naptára nem ütközik egymással, azt leszámítva, hogy lesz két közös forduló, az egyik júliusban a Motorland Aragonon, a másik szeptemberben Dél-Koreában. Mivel mind a két sorozatot az Eurosport Events szervezi, össze lehet úgy állítani a hétvége programját, hogy egy dupla program is teljesíthető legyen. 
A Cupra számára 2021 minden korábbinál fontosabb év lesz az elektromobilitás szempontjából, hiszen idén mutatkozik be a márka első villanyautója, a Cupra el-Born. 
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21