WTCC_general_13_monza

Fotó: Eurosport

A monzai hétvége során sajnos mindkét futam közvetítése túl hamar véget ért ahhoz, hogy lássuk a gyártók bajnokságának állását. Pedig meghökkentünk volna. Ha valaki most felmegy a WTCC hivatalos honlapjára, láthatja, hogy csak a Honda és a Lada szerepel a listán. Mivel csak ők rendelkeznek gyári csapattal - mondhatná bárki jogosan. Igen ám, csakhogy a BMW-nak és a SEAT-nak tavaly sem volt gyári alakulata, mégis beneveztek. Most miért nem? A 'Motorsport-Total' utánajárt.
Elöljáróban annyit, hogy a gyártók bajnokságába bekerülni nem annyiból áll, hogy az ember a jó kérdésnél felemeli a kezét. Nem kevesebb mint 300 ezer eurót, azaz közel 100 millió forintot kell kicsengetni az FIA-nak. Ennyibe kerül, ha valaki világbajnok akar lenni.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
17 ÓRA
A BMW-nél azzal indokolták a döntést, hogy a pénzt inkább a BMW 320 TC fejlesztésére költik. Hogy ez alatt pontosan mit értenek, azt nem tudom, hiszen a BMW-s alakulatok közül eddig senki sem beszélt arról, hogy bármilyen csomag is érkezett volna a gyártól. Talán majd ezután.
A SEAT viszont azért nem adta le nevezését az idei gyártók bajnokságára, mert tavaly tavasszal kijött a León legfrissebb változata, a régi autó esetleges eredményei pedig így már nem hoznának annyit marketing szempontból, vélik a spanyolok. "A motorsport azonban továbbra is fontos része a SEAT imagenek, és továbbra is intenzív szerepvállalást tervezünk. Hogy milyen formában, arról csak később születik döntés" - idézi a SEAT sajtóreferensét az MST.
A Chevrolet esete tiszta sor, ők tavaly távoztak a WTCC-ből, és szóba sem került, hogy befizessék magukat a gyártók bajnokságába.
A WTCC nyolc éves története során még sosem fordult elő, hogy ennyire kevesen nevezzenek a gyártók közé. 2005-ben öt, 2006-ban, 2007-ban, 2008-ban, 2009-ban és 2011-ben négy, 2010-ben és tavaly pedig három résztvevős volt a pontvadászat. Jó kérdés, hogy így mekkora értéke lesz a Honda számára, ha megnyerik a bajnokságot, amiben már most 88 pont az előnyük...
Fotó: WTCC Media
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32