Michelisz_teszt_honda

Fotó: Eurosport

A marrakeshi WTCC hétvégén feketén-fehéren kiderült, hogy a Citroen gyári csapata nem csak kicsivel áll a komplett WTCC mezőny fölött, hanem óriási az előnyük az összes többi márkával szemben. Egy körön a Hondák 2 másodperc környékén kaptak a C-Elysée-ktől, de a Chevrolet-k sem jutottak egy másodpercen belülre.
A franciák riválisainak, így köztük a Zengő Motorsportnak is, tehát egyelőre visszább kell venni az elvárásokat, hiszen a Marokkóban látottak alapján egy idei biztosan fogják tudni beérni a Citroent, hacsak Yves Matton nem rendel el csoportos motorlecsavarást.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Michelisz Norbi a szezon első felére stabil pontszerzést, dobogós helyeket, a Hungaroringen pedig valószínűleg titkon egy futamgyőzelmet tűzött ki célul, ám az első hétvége eseményei őt is óvatosságra intik.
"Bár az első versenyhétvége után messzemenő következtetéseket nem szabad levonni, úgy tűnik, módosítanunk kell az elvárásainkat a szezon első felére. Egyelőre a célba érés és a biztos pontszerzés a cél a következő versenyeken" - mondta Norbi.
A csapat egyelőre kevés tapasztalattal rendelkezik az autóról, Bári Gergő versenymérnök a WTCC Blognak elmondta, még keresik a beállítások megfelelő kereteit, így minden megtett kilométerre szükség lesz Franciaországban.
"A legfontosabb jelen helyzetben, hogy a soron következő franciaországi megmérettetésen a lehető legtöbb információt gyűjtsük az autóról, hogy a számunkra legfontosabb versenyen, hazai közönség előtt növeljük a jó szereplés esélyét" - zárta Norbi.
A paul ricardi hétvége pénteken 14:00-kor kezdődik egy félórás teszttel, amelyet az MST World live timing szolgáltatáson keresztül lehet nyomon követni.
Fotó: WTCC Media
[ad#2]
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21